Statul da bani pe autostrazi care nu exista si uita de educatie sau sanatate. Efectele vor fi dezastruoase
Tanarul care a lansat un site de recrutare in administratie, recrutat de Ponta la Guvern
Tarile vecine, cu ochii pe romani: ce locuri de munca poti gasi in strainatate, dar aproape de casa
In SUA, un
Calugarul in care grecii isi pun sperantele: el a prezis criza acum trei decenii
Mai putin corupti decat italienii si grecii: clasamentul tarilor imorale
Topul tarilor din UE dupa riscul de saracie. Romania prinde podiumul!
Top: 10 orase unde este cel mai bine sa locuiesti
Cat te costa asigurarea RCA si CASCO pentru masinile sub 10.000 de euro
Citibank o ia pe urmele RBS: vinde sau renunta la retail
5 / 10

Calugarul in care grecii isi pun sperantele: el a prezis criza acum trei decenii

Tot mai multi greci merg in pelerinaj la mormantul unui calugar foarte respectat, care ar fi prezis in urma cu aproape trei decenii ca Grecia va trece in viitor printr-o "mare distrugere si confuzie", urmata de foamete si tulburari politice, conform Wall Street Journal (WSJ), citat de Mediafax.

Credinciosii afirma ca viziunea sumbra a ascetului Paisios cel Batran se referea la dificultatile prin care trece in prezent Grecia incarcata de datorii. Interesul pentru calugar a crescut in ultima perioada, in contextul incercarilor populatiei de a intelege criza severa prin care trece tara.
Paisios cel Batran si-a petrecut cea mai mare parte a vietii la Muntele Athos, un centru al crestinismului ortodox din nord-estul Greciei, unde a murit in 1994, la varsta de 70 de ani.

In zilele de sambata, sute de pelerini asteapta la rand pentru a se ruga la crucea de lemn de la mormantul calugarului. Credinciosii cer ajutor pentru gasirea unui loc de munca, plata facturilor si pentru a trece cu bine peste tulburarile sociale care le-au dat viata peste cap.

"Paisios a prezis multe lucruri, iar profetiile sale se adeveresc. A prevestit criza. Dar a spus ca lucrurile se vor imbunatati, ca vom trece peste si prosperitatea va reveni. A ajutat multi oameni", a afirmat Costas Katsaounis, un ofiter de 41 de ani, aflat in vizita la mormantul calugarului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri