Rozalia Pal, Garanti Bank
Eugen Sinca, BCR
Catalina Molnar, UniCredit Tiriac Bank
Melania Hancila, Volksbank
Florian Libocor, BRD
Creditarea in 2013, incotro?
Ce spun analistii despre strategiile bugetare facute de politicienii din campanie?
1 / 7

Rozalia Pal, Garanti Bank

Economistul-sef al Garanti Bank, Rozalia Pal, crede ca Romania are un potential pe termen lung foarte bun, dat de miscarea de convergenta la Uniunea Europeana.

In plus, Pal intrevede o usoara revenire a consumului si o speranta in ceea ce priveste cresterea productivitatii, care va duce in cele din urma la cresterea PIB si a nivelului de trai.

"Este bine ca pana in prezent cerere interna a reusit sa contrabalanseze deficitul de cerere externa", a declarat Rozalia Pal, in cadrul unei conferinte a Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR).

Ea a remarcat ca, in prezent, suferim din perspectiva legaturilor noastre cu zona euro, avand in vedere ca partenerii nostri principali, Italia si Germania, si-au incetinit cresterea.

Mai mult, Pal atrage atentia ca optimism vine si din zona remitentelor, pentru ca romanii din strainatate au trimis acasa circa 2 miliarde euro pana acum, mult mai mult decat investitiile straine directe.

Economista Garanti Bank considera ca raportul credite/depozite trebuie sa fie supraunitar, pentru a finanta investitiile, "altfel ce rost ar mai avea sectorul bancar".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri