Alegerile din SUA: Obama vs. Romney
Soarta Greciei va intra in dezbatere din nou in octombrie
Oltchim ar putea fi in sfarsit privatizata
Asteptam confirmarea iesirii din recesiune
Campania electorala ar putea destabiliza economia
5 / 5

Campania electorala ar putea destabiliza economia

Un an electoral a fost intotdeauna un pericol pentru economie, intrucat Guvernele au tendinta sa apese pedala de acceleratie in ceea ce priveste cheltuielile. Cu toate ca Guvernul s-a angajat in fata FMI sa se incadreze intr-un deficit bugetar de 2,2% din PIB.

Datele arata ca pana in iulie nu s-au facut excese, deficitul ajungand la 1,15% din PIB, dar majoritatea analistilor se tem ca inceperea campaniei electorala ar putea sa ameninte tinta de deficit pentru tot anul.

Mai mult, Asociatia Romanian Business Accelerator a avertizat ca Guvernul pune in pericol echilibrarea economica a tarii, in conditiile in care a estimat gresit produsul intern brut (PIB), iar singura solutie intr-un an electoral ar fi taierea cheltuielilor pentru investitii.

Potrivit ministrului Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, alegerile parlamentare ar putea avea loc in 2 decembrie, iar Guvernul urmeaza sa ia o serie de hotarari legate de organizarea scrutinului in sedinta din 1 septembrie.

Ministrul a explicat ca exista o constrangere constitutionala privind data alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat, iar scrutinul nu poate fi organizat mai devreme, in noiembrie.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri