Volumul arieratelor ar trebui sa scada cu 1% din PIB
Redeventele si taxele pe resurse
Privatizarile si listarile companiilor de stat ar putea intarzia
Nimic nou sub soare in ceea ce priveste infrastructura
Accelerarea procesului de comasare a terenurilor agricole
Controlul financiar de fond o data la trei ani pentru IMM-uri
Guvernul Ponta cauta reteta 2 in 1: crestere economica si stabilitate financiara
Reducerea TVA la produsele agricole
Moratoriu la exploatarea gazelor de sist
Reintregirea salariilor bugetarilor si restituirea sumelor retinute de la pensionari
4 / 10

Nimic nou sub soare in ceea ce priveste infrastructura

In ceea ce priveste proiectele de infrastructura, executivul Ponta isi propune sa finalizeze sectiunile de autostrada si centurile aflate in constructie (autostrada Bucuresti-Ploiesti, autostrada Cernavoda-Constanta, varianta de ocolire Deva-Orastie la standard de autostrada, centurile cu profil de autostrada Arad si Constanta).

In acelasi timp este scos de la naftalina proiectul Autostrazii Sudului (Bucuresti - Timisoara), care trebuia inceputa in 2010, pe vremea ministrului Radu Berceanu.

Potrivit programului de guvernare, Guvernul Ponta si-a asumat realizarea studiului de prefezabilitate pentru constructia Autostrazii Sudului: Bucuresti - Alexandria - Slatina - Craiova - Timisoara.

De asemenea, documentul mai prevede demararea procedurilor in vederea atribuirii contractului de concesiune pentru realizarea mai multor proiecte de infrastructura: centura Bucuresti la profil de autostrada, autostrada Targu Mures-Iasi-Ungheni, autostrada Comarnic-Brasov, dar si demararea ultimei etape de reabilitare a celor 1.200 de km de drumuri nationale.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri