Femeile gestioneaza mai bine resursele umane
O treime din IMM-urile din Romania sunt controlate de femei
Puterea unui business sta in colaborarea stransa dintre femei si barbati
Femeile comunica mai bine decat barbatii
34% dintre pozitiile cheie de management din Romania sunt detinute de femei
4 / 5

Femeile comunica mai bine decat barbatii

Femeile se disting clar de stilul masculin de a face afaceri, fie ca sunt la masa negocierilor sau citesc analizele de risc, fie ca se confrunta cu situatii noi sau evalueaza performanta angajatilor. Valoarea adaugata vine pe termen lung, multe dintre companiile conduse de femei raportand performante financiare superioare, prin comparatie cu omologii lor barbati.

Rezultatele studiului identifica diferente clare de perceptie in ceea ce priveste calitatile specifice ale femeilor, respectiv barbatilor cu functii de conducere. Astfel, cu toate ca femeile sunt vazute ca fiind mai buni comunicatori, ele sunt penalizate cand vine vorba despre asocierea cu trasaturi specifice functiei de CEO (abilitati de conducere/ leadership, precum si abilitati de planificare strategica).

Rezultatele arata ca mai mult de 60% dintre respondenti considera ca femeile sunt mai consecvente, capabile sa desfasoare mai multe activitati concomitent, precum si ca au capacitatea de a comunica mai bine decat barbatii. De asemenea, aproximativ jumatate dintre respondenti sunt de parere ca incurajarea implicarii active a membrilor echipei si aptitudinile analitice mai dezvoltate sunt specifice mai degraba femeilor, decat barbatilor.

Pe de alta parte, in mod semnificativ mai multi respondenti considera ca barbatii sunt mai inzestrati in ceea ce priveste increderea in sine si confortul in luarea deciziilor, aptitudinile de lider, cele potrivite pentru consiliul director, negocierile eficiente, dar si abilitatile de planificare strategica.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri