10. Cati bani retrag zilnic romanii de la ATM
9. Primele reactii despre vanzarea proprietatilor de stat
8. Va fi posibil sofatul fara carnet, dar conditionat de 10 clase
7. Cum arata un spital din Spania, tara care da sanatate tuturor
6. Goldman Sachs si Citibank se lupta pentru listarea Hidroelectrica pe Bursa
5. Surpriza in actionariatul 2Parale
4. In ce orase se gasesc cele mai ieftine medicamente fara reteta
3. Romania cedeaza in fata protestelor si amana ratificarea ACTA
2. Primul soc economic cu care se confrunta Guvernul Ungureanu
1. Comoara din adancurile Marii Negre: Ce inseamna pentru Petrom si economie
10 / 10

1. Comoara din adancurile Marii Negre: Ce inseamna pentru Petrom si economie

Informatiile preliminare colectate de prima sonda de explorare in apele adanci ale Marii Negre, sapata de OMV Petrom si ExxonMobil, indica prezenta unor acumulari de gaze de 42-84 miliarde de metri cubi, un zacamant care, daca va fi exploatat comercial, ar putea scuti Romania de la importuri timp de cel putin 15 ani. Iar de aici, un efect in lant care ar putea nu numai intari sectorul industrial, dar si economia nationala, sustin specialistii consultati de Wall-Street.ro.

Sonda Domino-1 este situata in blocul Neptun din Marea Neagra, la 170 de kilometri de tarm, in ape cu o adancime aproximativa de 1.000 de metri. In noiembrie 2008, OMV Petrom si ExxonMobil au incheiat o intelegere privind explorarea, in comun, a potentialului de hidrocarburi a zonei de mare adancime din acest perimetru.

Primele forari au inceput la sfarsitul anului 2011 si vor dura, in total, aproximativ 90 de zile. Oficialii OMV Petrom si ExxonMobil au anuntat inca de la inceput ca forajul in zone neexplorate pana acum ar putea duce sau nu la o descoperire.

Grupul Petrom a inregistrat anul trecut un profit record in crestere cu 72%, la 3,759 miliarde lei (887 milioane euro), cel mai mare castig inregistrat vreodata de o companie din Romania, si vanzari record de 22,61 miliarde lei (5,3 miliarde euro).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri