10. Care sunt avantajele cladirilor noi de birouri
9. De ce a esuat ultima licitatie de stat
8. Cate milioane pierd proprietarii de birouri goale
7. Cine sunt managerii celor mai mari companii de asigurari
6. De ce regulile de creditare sunt draconice
5. Care au fost motoarele economiei in cel de-al doilea trimestru
4. Cu ce se confrunta managerii companiilor de stat
3. De ce sta Romania pe o mina de aur
2. Ce spune Isarescu despre conspiratii
1. De ce risca Romania sa intre in letargie economica
5 / 10

6. De ce regulile de creditare sunt draconice

Banca Nationala a Romaniei a publicat spre consultare proiectul de regulament privind creditele destinate persoanelor fizice, masuri pe care toata piata bancara le astepta de cateva luni. Schimbarile sunt importante si vor aduce noutati in industria bancara romaneasca. Cititi mai jos 5 intrebari legate de viitorul creditarii in Romania.

nalistii consultati de Wall-Street.ro spun ca aceste masuri intaresc normele de creditare si restrang sumele imprumutate, precum si clientii care se incadreaza in noile limite stabilite de banca centrala.

„Efectul acestor norme va fi mixt: pe de-o parte vor preveni o eventuala politica de creditare imprudenta din partea bancilor care doresc sa acumuleze rapid cota de piata sau sa-si majoreze profiturile, neglijand riscurile aferente, dar pe de alta parte vor exercita un impact negativ asupra creditarii populatiei, in special asupra creditelor de consum care vor putea fi obtinute doar pe baza de garantii, ceea ce va scadea atractivitatea acestora, precum si costul acestora in cazul necesitatii de achizitie a politelor de asigurare”, a explicat Melania Hancila, sefa departamentului de strategie si cercetare din cadrul Volksbank Romania.

Citeste aici articolul complet.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri