Ciochinaru: Nu am apetenta pentru a strange diplome pe pereti
Georgescu: Foarte importanta este diferentierea de alte clinici
Popa: Nu s-a facilitat infiintarea caselor private de asigurari de sanatate
Cadar: Medicii competenti trebuie atrasi in structurile private
4 / 4

Cadar: Medicii competenti trebuie atrasi in structurile private

Directorul medical al Anima este medic militar si a absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti in 1985. Zece ani mai tarziu, a intrat in sistemul privat, convins ca poate face mai mult pentru pacientii sai decat ii oferea sistemul de stat.

Am fost permanent deranjat de gestul pacientilor, de altfel amabil, de a-mi oferi diverse atentii in spital. Am considerat ca este mult mai decent, respectabil si onorabil, atat ca medic, dar si pentru pacient, sa existe o formula legala, eleganta si foarte clara in privinta relatiei medic-pacienti”, spune dr. Dan Cadar (foto).

Din 2007 si pana in 2010 a colaborat ca medic titular ORL si homeopatie in cadrul clinicilor Biomedica, Avamedica, Polisano, SentiSan, Anima si CMI Pitesti. Anul acesta, a acceptat propunerea de a devenit medic sef coordonator al clinicilor Anima Bucuresti.

„Ca de obicei, prima zi sau mai bine zis prima saptamana (ca medic sef coordonator al Anima – n. red.) a fost definita de o totala harmalaie si o avalansa de probleme, toate urgente, toate de rezolvat ieri”, povesteste Cadar.

Responsabilitatile postului presupun coordonarea echipei medicale in concordanta cu politica si strategia generala a companiei, corelarea actiunilor de marketing cu cele medicale, coordonarea sectorului corporativ cu utilitatile si capacitatea resurselor medicale, reprezentativitatea medicala in fata tertilor, crearea de proiecte si strategii de dezvoltare si asigurarea unui cadru confortabil de munca al personalului medical si selectia personalului.

Dan Cadar povesteste ca dupa 25 de ani de cariera medicala, programul sau incepe la 6 dimineata, cu citirea corespondentei electronice, a presei si a programului in acea zi. „Incep activitatea propriu-zisa la 9, pe care o desfasor conform programului pana in jurul pranzului, cand incep consultatiile in cabinet. Interactiunea cu personalul medical presupune vizite anuntate sau nu la sediile clinicilor, discutii organizate sau spontane cu personalul”, explica medicul.

La sfarsitul programului, in jurul orei 9 seara, Dan Cadar isi organizeaza programul pentru a doua zi, iar pana dupa miezul noptii citeste stirile si comentariile nou-aparute in domeniul medical.

In privinta prioritatilor de management, prima este cea legata de personalul medical, in sensul sudarii lui din punct de vedere profesional si uman. „Cerinta mea este ca personalul medical sa nu aiba la ce se gandi decat la actul medical, iar restul trebuie sa fie o preocupare a mea si a celorlalti colegi de la sediu”, este de parere Cadar.

Un alt fel de management al resurselor umane este ceea ce trebuie sa se intample”, spune Cadar, pentru ca piata serviciilor medicale private din Romania, acum „mica, insuficienta si ineficienta”, sa atinga marea performanta. „Medicii cei mai competentei trebuie atrasi in structurile private, singurele care le pot satisface cerintele profesionale si financiare”, puncteaza medicul.

Clinicile Anima au fost infiintate la mijlocul lui 2010 de grupul farmaceutic A&D Pharma. Clinicile au peste 20.000 de abonati corporate, printre care G4S, Orange, Porshe Bank, KPMG, Romtelecom si RBS. Anima opereaza in prezent patru clinici in Bucuresti, precum si un laborator central.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri