Ciochinaru: Nu am apetenta pentru a strange diplome pe pereti
Georgescu: Foarte importanta este diferentierea de alte clinici
Popa: Nu s-a facilitat infiintarea caselor private de asigurari de sanatate
Cadar: Medicii competenti trebuie atrasi in structurile private
2 / 4

Georgescu: Foarte importanta este diferentierea de alte clinici

Fost manager medical la clinica Medicover din Calea Plevnei (Bucuresti), dr. Nirvana Georgescu (foto) a venit la inceputul lui 2010 pe o pozitie similara la Centrul Medical Unirea (CMU), cel de-al doilea mare jucator de pe piata serviciilor medicale private.

Absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Georgescu a urmat un rezidentiat in medicina generala si in pneumologie, iar in 2005 a absolvit cursurile de management performant (CODECS) si un master de management al serviciilor de sanatate publica.

Georgescu spune ca a ales sistemul privat pentru transparenta lui, modul de recrutare si noua viziune de promovare a medicilor. „Ca director medical reprezint o punte intre personalul clinic si cel administrativ, prin imbinarea abilitatilor medicale cu cele manageriale”.

Functia implica perfectionarea practicilor si procedurilor medicale, implementarea protocoalelor clinice, crearea si derularea programelor si proiectelor medicale, analiza necesitatilor de dotare cu tehnica medicala de varf, reprezentarea companiei si participarea la procedurile de acreditare, autorizare si certificare nationale si internationale.

O zi obisnuita de lucru inseamna pentru Nirvana Georgescu atat munca de birou, cat si de teren, in conditiile in care trebuie sa mentina o legatura stransa cu medicii din clinici. „Interactiunea cu personalul medical presupune ascultare, raspuns la nevoile exprimate, coaching, permanenta descriere a valorilor companiei, a directiei de dezvoltare, descriere a cerintelor fata de fiecare angajat”, detaliaza medicul.

Nirvana Georgescu spune ca in prima zi ca director medical al clinicilor CMU a resimtit ca o prima provocare numarul mare de medici pe care trebuia sa ii aiba in vedere. „Cum nu este vorba despre o policlinica in care se desfasoara un act medical comercial, ci o institutie medicala in care se desfasoara un proces complex de evaluare, diagnostic si tratament, procesul de recrutare si valorizare a medicilor este esential”, puncteaza Georgescu.

Prioritatile sale urmaresc un obiectiv general, si anume intarirea pozitiei de lider a CMU pe piata serviciilor private. „Foarte importanta pentru mine este si diferentierea fata de alte clinici prin crearea, respectiv perfectionarea circuitelor care asigura diagnosticul complet si tratamentul unor afectiuni complexe”, mai spune directorul medical.

„Pozitia mea presupune o implicare directa in recrutarea cadrelor medical, trainingul acestora si inductie pentru adaptare la mediul organizational”, adauga Georgescu. De aceea, printre planurile sale se numara si dezvoltarea continua a medicilor, alaturi de diversificarea serviciilor si marirea retelei de ambulator.

Reteaua CMU este formata in prezent din cinci spitale (patru in Bucuresti - CMU Dorobanti, CMU Arcul de Triumf, maternitatea CMU Regina Maria, Euroclinic, respectiv unul in Brasov) si 23 de policlinici.

Fondul de investitii Advent International a preluat 80% din actiunile CMU in martie 2010, valoarea tranzactiei depasind 40 milioane de euro. Restul de 20% din actiunile companiei sunt detinute de fondatorul acesteia, medicul cardiolog Wargha Enayati, care avea inainte de tranzactie aproximativ 51% din titluri.

Afla din slide-ul urmator cine este directorul medical al clinicilor Medsana.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri