Planul de reorganizare ar putea fi prezentat in octombrie
Era mai bine daca insolventa era anuntata inca din 2009
Peste o treime din vanzari sunt pe segmentul de carte
Strategie pentru stimularea vanzarilor – programul Rabla pentru carti
3 / 4

Peste o treime din vanzari sunt pe segmentul de carte

Pe fondul dificultatilor actuale din economie, directorul financiar al Diverta se asteapta la scaderea incasarilor, dar precizeaza ca peste o treime din vanzarile retailerului sunt pe segmentul de carte, care nu va fi afectat de majorarea TVA (n.r: se mentine cota redusa de 9%).

“Peste o treime din vanzari sunt pe segmentul de carte si este important ca aici nu se modifica cota de TVA redusa. In rest, speram ca efectul majorarii TVA sa nu fie foarte puternic si sa fie pe termen scurt. Pe langa majorarea TVA mai exista si probleme adiacente, cum ar fi evolutia cursului de schimb sau a dobanzilor”, a declarat Radu Popescu-Buzeu.

Diverta a inchis trei magazine: unul din Pitesti si doua din Bucuresti, repectiv cel din Fashion House Outlet Centre si cel din Liberty Center. Compania intentioneaza sa mai inchida inca doua magazine de mici dimensiuni din tara.

“Magazinele inchise erau de dimensiuni mici, cu vanzari reduse, iar celelalte magazine mai putin eficiente vor intra pe profit in urma reducerii chiriilor”, a explicat Popescu-Buzeu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri