Jucatorii din curierat, intarzieri de 1-2 ore
Timpul petrecut in trafic s-a dublat
Cum au ajuns la birou angajatii companiilor: Zona Pipera
Cum au ajuns la birou angajatii companiilor: Zona Aviatorilor
Cum au ajuns la birou angajatii companiilor: Zonele Eroilor, Floreasca, Unirii
Solutii de HR
4 / 6

Cum au ajuns la birou angajatii companiilor: Zona Aviatorilor

Orele 9:00-10:00, Piata Charles de Gaulle. Corina, consultant fiscal Vodafone, 42 ani – “Inainte veneam cu metroul din Piata Iancului pana la Aviatorilor, si faceam circa 20 de minute. Astazi m-a adus sotul cu masina si am ajuns in 45 de minute, cu 15 minute inainte de inceperea programului, mai repede decat preconizam”.

Iulia, HR specialist UniCredit, 34 ani – “Inainte, de la Universitate faceam 15 minute cu metroul. Astazi am avut “proasta inspiratie” sa iau taxiul la o ora de varf (8:15) si am ajuns intr-o ora la Charles de Gaulle, cu o intaziere de 15 min fata de inceperea programului, insa era preconizata”.

Marius, avocat, 37 ani –
“Am venit din zona Dristor cu tramvaiul si am facut o ora si 10 minute pana la Perla. De acolo am preferat sa merg pe jos inca 20 de minute. Am facut o ora jumatate, desi imi luasem o marja de 2 ore. Inainte veneam cu metroul si faceam maximum 30 de minute. O sa stau pana mai tarziu la birou pentru ca multi au venit cu masinile la munca si va fi un trafic infernal.”

Greva de la metrou nu a reprezentat un motiv de bucurie nici pentru firmele de taximetrie din Bucuresti. Comenzile nu incetau sa apara, insa soferii nu le puteau onora din cauza aglomeratiei. “De dimineata de la 7:00, am facut doua curse pana la ora 11:00, doua curse a cate doua ore din Berceni si pana in centru. Nu mi-a fost mai bine, toata lumea a iesit cu masina, e haos peste tot in Bucuresti, nu mai stii pe unde sa o iei. Multi au mers pe principiul ca fac economie daca merg cu masina personala si nu iau un taxi, dar vorbim de aceeasi bani pe benzina consumati in aceleasi 4 ore de stat in trafic”, spune Adrian, sofer in cadrul firmei de taximetrie Speed Taxi.

La fel de nemultumit s-a aratat si Cornel, sofer in cadrul firmei Meridian Taxi, care a dezaprobat greva salariatilor Metrorex. “Centrala a luat apeluri in continuu astazi, insa nu le-am putut onora. Am stat blocati in trafic, desi peste tot erau politisti. Nu faceau nimic, mai mult incurcau. Cea mai dificila situatie am intampinat-o in zona Barbu Vacaresti, unde am stat pana la 20 de minute ca sa pot ajunge la semafor. Angajatii de la Metrorex nu au un motiv intemeiat pentru aceasta greva, au salarii de doua sau trei ori mai mari decat unii dintre noi. Daca eu castigam 17 milioane lei pe luna ma declaram multumit, chiar imi permiteam sa mai fac si o cheltuiala mai consistenta, de exemplu o masina de spalat. Acum, daca fac 10 milioane lei pe luna e bine”, afirma Cornel.

Situatia nu pare sa se imbunatateasca pentru firmele de taximetrie intrucat de la 1 decembrie acestea vor trebui sa se reintoarca la tarifele afisate la inceputul anului, cuprinse intre 1,5 lei si 1,65 lei pe km, in contextul in care cererea a scazut dramatic pe fondul crizei economice.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri