Aerostar - comenzi in declin cu 10% si reduceri de personal
Romaero – Comenzi taiate la jumatate si afaceri cu 40% mai mici la noua luni
Eurocopter – Afaceri cu 25% in declin pe fondul scaderii comenzilor civile
Eurofighter ar putea crea 5.000 de locuri de munca la Craiova sau Bacau
1 / 4

Aerostar - comenzi in declin cu 10% si reduceri de personal

Producatorul de piese pentru avioane Aerostar Bacau (ARS) a inregistrat, in primele noua luni ale anului, o scadere a comenzilor pana la 10%.

”Pe fondul reducerii cererii am fost nevoiti sa renuntam la circa 15% din numarul de angajati, de la 1.700, in 2008, la 1500, in prezent”, a declarat, pentru Wall-Street, Ovidiu Buhai, directorul diviziei de sisteme al Aerostar Bacau.

Pentru a recupera scaderea mai mare inregistrata pe piata interna, compania locala vrea sa isi creasca prezenta pe pietele internationale. “Anul trecut, 43% din cifra de afaceri a fost generata de exporturi. Pentru 2009 ne-am dori sa crestem aceasta pondere pentru a recupera scaderea comenzilor interne”, a mai spus oficialul Aerostar.

Anul trecut, compania a raportat o cifra de afaceri de 152,7 milioane lei (41,5 mil. euro) si un profit net de 9,5 milioane lei. “Pentru acest an preconizam o scadere de cel mult 10% a cifrei de afaceri. E greu de prevazut ce se va intampla cu profitul, insa cu siguranta nu vom iesi pe pierderi”, a mai afirmat Buhai, care a adaugat ca marja de profit din industrie este de 5-6%, una care asigura stabilitate si nu profituri pe termen scurt.

Aerostar Bacau a obtinut un profit net de 4 milioane lei (945.600 euro), in primele noua luni ale acestui an, in scadere cu 10% fata de cel din perioada echivalenta a anului trecut, in timp ce afacerile sale au avansat cu 14,4%, pana la 105,34 milioane lei (circa 25 milioane euro).

Pentru anul 2010, reprezentantul companiei nu crede intr-o imbunatatire a situatiei. “Nu sunt inca semne ale unei reveniri a situatiei pentru anul viitor, insa nu cred ca va fi nici mai rau. In ceea ce priveste Aerostar, cifra de afaceri va fi similara cu cea de anul acesta”, a explicat reprezentantul companiei bacauane.

Aerostar Bacau are o traditie de 56 de ani – la 17 aprilie 1953 a fost infiintat “Atelierul Central de Aviatie” sau Întreprinderea Economica “Uzina de Reparatii Avioane”. In forma de organizare de astazi Aerostar functioneaza din anul 1991.

Principalul client pe piata interna este Ministerul Apararii, iar din categoria beneficiarilor externi fac parte marile companii de aviatie, operatorii aerieni sau ministerele apararii din diverse tari. Marca Aerostar este prezenta pe piete militare si civile din Europa, Asia, America si Orientul Mijlociu.

Titlurile Aerostar se tranzactioneaza la categoria nelistate a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul ARS.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri