Jean Valvis, inapoi la ape minerale
Directorul general al Bere Azuga – actionar majoritar la Perla Covasnei
Ioan Balan – de la Covalact la divizia de ape minerale a Heineken
URBB isi adauga in portofoliu si apa minerala
2 / 4

Directorul general al Bere Azuga – actionar majoritar la Perla Covasnei

Saptamana trecuta, directorul general al Bere Azuga, Violeta Moraru, a devenit cel mai mare actionar al producatorului Perla Covasnei. Astfel, Moraru detine, impreuna cu Mixt-Elis, 33,01% din Perla Covasnei, dupa ce a cumparat detinerea lui Zoltan Balasz.

Pentru pachetul de 770.000 de actiuni directorul Bere Azuga a platit 770.000 lei (180.000 euro).

Contactata de Wall-Street, Violeta Moraru a declarat ca intentioneaza sa lanseze in urmatoarea saptamana o oferta publica de preluare a restului de actiuni.

Conform legislatiei pietei de capital, actionarii care detin direct sau indirect peste 33% din capitalul social al unei companii trebuie sa initieze o oferta publica de preluare sau sa isi reduca participatia in termen de doua luni. In afara de Violeta Moraru, Bere Azuga detine 32,97% din capitalul Perla Covasnei.

“Dorim sa marim cota de piata a Perla Covasnei pana la 8% in urmatorii cinci ani. In prezent, cota de piata a companiei este undeva aproape de 2%. Am investit in Perla Covasnei intrucat cred in aceasta piata, cu o concurenta foarte mare, o piata dinamica, ce va continua sa creasca”, a declarat Violeta Moraru.

Potrivit acesteia, Perla Covasnei a raportat in intervalul ianuarie-septembrie afaceri in crestere cu 15% fata de perioada similara din 2008. Anul trecut producatorul de apa minerala a afisat afaceri de 20 mil. lei (5,4 mil. euro).

Violeta Moraru a precizat ca in 2010 bugetul de investitii va fi directionat in special in extinderea retelei de distributie si in marketing. Compania a finalizat anul acesta investitiile de 2,5 mil. euro in marirea capacitatii de productie, suficienta pentru urmatorii cinci ani, afirma Moraru.

La inceputul acestui an, familia Moraru a vandut prin firma Rombat Trans International, 70,7% din actiunile producatorului Bere Azuga catre Ursus Breweries pentru suma de 7,15 mil. euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri