Pesimisti in privinta propriilor companii
Accesarea fondurilor europene - o prioritate
Deloitte Business Sentiment Index, in regiune
Europa Centrala: concluziile principale
Facilitatile de credit sunt disponibile. Interes scazut pentru M&A
5 / 5

Facilitatile de credit sunt disponibile. Interes scazut pentru M&A

• In pofida provocarilor legate de creditare la nivel global, aproape doua treimi dintre respondenti (57,9%) considera ca facilitatile de credit sunt in continuare disponibile daca este nevoie de ele; o cincime considera ca aceste facilitati sunt usor de accesat.

• Conditiile de plata a datoriilor sunt sigure, considera peste jumatate dintre respondenti; peste 45% dintre ei spun ca aceste conditii sunt destul de sigure.

• Aproape jumatate (45,3%) se asteapta la o crestere a veniturilor in urmatoarele 12 luni.

• Mai mult de jumatate sunt optimisti (iar 44% destul de optimisti) in privinta lansarii de noi produse si servicii anul urmator.

• In ton cu tendintele globale, companiile raman pesimiste in ceea ce priveste angajarile, desi peste jumatate (52,1%) se asteapta ca nivelul angajatilor sa ramana relativ neschimbat; 31,6% cred ca acest nivel se va reduce.

Posibilitatea de a derula activitati de fuziuni si achizitii (M&A) este foarte scazuta, 60% dintre respondenti declarand ca nu isi angajeaza companiile in asemenea tranzactii, pentru moment.

• Peste jumatate (51,6%) considera ca fondurile europene sunt greu de obtinut, fata de un procent de 25,5% care spun ca aceste fonduri sunt disponibile.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri