Pesimisti in privinta propriilor companii
Accesarea fondurilor europene - o prioritate
Deloitte Business Sentiment Index, in regiune
Europa Centrala: concluziile principale
Facilitatile de credit sunt disponibile. Interes scazut pentru M&A
3 / 5

Deloitte Business Sentiment Index, in regiune

Primul studiu Deloitte Europa Centrala privind indicele de incredere al mediului de afaceri indica un optimism moderat. Opiniile celor aproape 200 de respondenti reflecta viziunea respondentilor asupra mediului de afaceri actual si viitor, de la perspectivele pe piata muncii si tendintele de salarizare, pana la intentia de dezvoltare de noi produse si cheltuieli de capital.

Rezultatele pentru primul semestru indica un nivel al indicelui de 97, urmand ca indicele urmator (care va fi publicat la inceputul lunii decembrie) sa permita o comparatie intre diferentele si asemanarile in atitudine si viziune de la tara la tara si de la sector la sector. Deloitte va publica acest index cu regularitate in 2009 si 2010, urmand ca dupa aceea sa il lanseze la fiecare sase luni.

Raportul va deveni un barometru periodic care ia pulsul oamenilor de afaceri cu cea mai mare influenta asupra directiei economiei si companiilor importante din Europa Centrala. Indicele ofera o perspectiva necesara care nu se bazeaza pe statistici si rapoarte financiare, ci pe reactii umane si opinii ale liderilor cu influenta, care au un rol crucial atat pentru succesul companiilor lor, cat si pentru redresarea si reluarea cresterii economiilor nationale individuale si a regiunii in ansamblu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri