Activitatea de M&A, influentata de criza financiara
Trimestrul I, cel mai dificil din 2009?
'E mai important ce cumperi decat pretul pe care il platesti'
Topul tranzactiilor in primul trimestru
Optimism pentru 2009 in M&A-ul local
Piata globala de M&A pe plan global, in T1
Care sunt aspectele de urmarit in perioada care vine?
5 / 7

Optimism pentru 2009 in M&A-ul local

Dupa trei luni de “topire” a pietei de M&A, sunt motive ca in urmatoarele trimestre mai multi intreprinzatori romani sa isi vanda businessurile?

“Foarte multi si-ar dori probabil asta, problema acum este "sa vrea si Grivei", adica sa exista cumparatori. Piata locala de M&A s-a modificat radical in ultimele 6 luni in favoarea cumparatorilor”, spune Doru Lionachescu.

Implicit, cu foarte putine exceptii, spune seful Capital Partners, pozitia de negociere a vanzatorilor locali este subreda si nu se asteapta sa se imbunatateasca radical prea curand. “Cu toate acestea e o perioada de consolidare si reasezare strategica a multor sectoare si am speranta ca antreprenorii romani cu capul pe umeri vor incerca sa valorifice actuala conjuncture”, opineaza Lionachescu.

El spune ca, in ultima perioada primeste tot mai multe semnale de revenire la rezonabilitate din partea vanzatorilor romani, insa problema care se contureaza tot mai acut este ca, chiar si in situatii de evaluare rezonabila, cumparatorii tot sunt reticenti sa faca pasul strategic al unei achizitii in Romania.

“In perioada decembrie 2008-februarie 2009 indraznesc sa spun ca piata a fost complet inerta, finalizindu-se exclusiv tranzactii aflate probabil in faza platii pretului sau a conditiilor precedente. Din martie si, mai ales, dupa anuntarea acordului cu FMI, este evidenta o dezghetarea a tranzactiilor, ceea ce ma face relativ optimist pentru restul anului”, estimeaza Doru Lionachescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri