Securizarea prezentului: Masuri fundamentale de avut in vedere
De ce nu au succes eforturile de reducere a costurilor?
Imbunatatirea rezultatelor?
Gestionarea numerarului
Gestionarea lichiditatilor si a capitalului de lucru
Soliditatea clientilor si furnizorilor
Vanzarea activelor
Regulile de aur pentru vanzari de succes pe timp de criza
3 / 8

Imbunatatirea rezultatelor?

Companiile trebuie sa aiba in vedere sase elemente ale unui program eficient de optimizare a costurilor care va contribui la marirea avantajului lor competitiv:

1. O viziune armonizata
cu strategia companiei si sustinuta de directori.

2. Ipoteze de lucru care sa directioneze eforturile de reducere a costurilor catre zonele afacerii cu cel mai mare potential de a produce beneficii.

3. Un portofoliu de initiative care sa determine intregul tablou de actiuni pentru generarea schimbarii. Un portofoliu de succese rapide pe termen scurt si de programe de transformare pe termen lung poate contribui la crearea unui program autofinantat, care foloseste reducerile din faza de inceput pentru a sustine initiativele pe termen lung cu rezultate mai mari.

4. Un managementul eficient al programelor (inclusiv partea de management al schimbarii) bazat pe o metodologie testata si sustinut de instrumente care sa faciliteze executia si sa tina proiectele pe directia buna.

5. Un proces solid de monitorizare a rezultatelor integrat in procesele existente, care sa intareasca asumarea raspunderii si sa arate daca beneficiile financiare sunt realizate.

6. Initiative sustenabile centrate pe transferul de cunostinte, pentru a crea o cultura de reducere a costurilor, pentru a aplica managementul schimbarii si pentru a masura rezultatele prin intermediul sistemelor de management al performantei.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri