Bere Azuga, evaluata la 10 mil. euro
Analiza tranzactiei
Violeta Moraru, Bere Azuga: Nu regret momentul ales pentru aceasta tranzactie
Balul M&A continua in piata berii
3 / 4

Violeta Moraru, Bere Azuga: Nu regret momentul ales pentru aceasta tranzactie

Potrivit Violetei Moraru, directorul general al Bere Azuga, negocierile au inceput “relativ recent”, la discutii participand mai multi investitori, atat companii din domeniu, cat si fonduri de investitii prezente si in Romania.

“Am primit mai multe oferte, nu va pot spune exact cate au fost. Am primit oferte si din partea fondurilor de investitii, insa va pot spune ca disponibilitatea din partea acestora este foarte restransa, ca urmare a crizei financiare. Tot ca o cauza directa a situatiei financiare si numarul ofertelor a scazut in ultima vreme”, spune Violeta Moraru (foto), pentru Wall-Street.

In ceea ce priveste momentul ales pentru vanzarea a 71% din actiunile Bere Azuga, directorul general al companiei a precizat ca “nu regreta” decizia luata, intrucat firma sa are “oportunitatea de a se dezvolta in cadrul unei companii puternice, cu o pozitie solida pe piata locala de bere”.

Conform cotatiei finale din cadrul sedintei de tranzactionare de ieri, valoarea de piata a BEGY este de 42,66 milioane lei (10 milioane euro). Valoarea reprezinta o scadere de 31% fata de capitalizarea de la inceputul lunii august a anului trecut, cand societatea a operat o majorare de capital social.

Tranzactia a fost realizata direct pe Bursa, fara a implica participarea unor consultanti.
Totodata, Violeta Moraru a precizat ca va ramane la conducerea Bere Azuga pana la finalizarea tranzactiei.

“Voi ocupa functia de director general aproximativ 2-3 luni, depinde de ritmul in care se vor finaliza ultimele detalii ale acestei tranzactii, dupa care voi decide inspre ce domeniu ma voi indrepta. Sunt mai multe optiuni, probabil ma voi orienta catre un domeniu diferit de FMCG. Banii obtinuti in urma tranzactiei ii voi investi in respectivul domeniu, unul care nu este apreciat in Romania”, a explicat Moraru.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri