Prudenta in estimari pentru industria auto. Crestere de 15% pentru industria berii
Vanzarile de vin, cresteri de 30-50%
'Orasele se vor goli din 19 decembrie pana in 7-8 ianuarie'
Cresterile nu vor mai fi ca in anii trecuti in retailul IT
Cresteri de 30% pentru retailul online
'Ne asteptam la o crestere fata de luna noimebrie'
Ce asteptari au jucatorii din comertul modern de la luna decembrie
2 / 7

Vanzarile de vin, cresteri de 30-50%

La fel de optimist in ceea ce priveste vanzarile de vin din luna decembrie este si Dan Ilie, PR specialist al Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV), potrivit caruia, in general, in luna decembrie a unui an, vanzarile de vin rosu cresc in medie cu 50%, iar cele de vin alb cu 30%.

“La firmele mai mici, care in timpul anului nu au volume de vanzari foarte mari, cresterea in decembrie poate ajunge pana la 100%. O crestere comparativa cu decembrie 2007 n-as putea sa fac, dar o crestere va exista cu siguranta in conditiile in care, piata totala vinului in Romania in ultimul an a crescut cu circa 16%”, spune Dan Ilie.

In opinia acestuia, expilcatiile principale ale cresterii vanzarii de vinuri in luna decembrie ar fi sarbatorile (Craciun si Revelion) si faptul ca romanul este traditionalist.

“Indiferent de venituri, in aceasta perioada se fac eforturi, daca este cazul, pentru achizitia unor produse traditionale, iar vinul este un produs de baza in timpul sarbatorilor de iarna. Traditionalismul romanilor se manifesta si prin faptul ca, in general, vinul consumat in Romania este autohton. Ca o explicatie generala e faptul ca piata vinului in Romania este intr-o crestere continua si constanta, care se resmite mai ales in perioada sarbatorilor”, afirma Ilie.

In ceea ce priveste evolutia apetitului pentru consum in luna decembrie, reprezentantul PNVV crede ca acesta nu doar a crescut, ci s-a si “rafinat”, dovada fiind preferinta consumatorului roman pentru vinurile de calitate, imbuteliate la 0,75 l. In plus, piata vinurilor imbuteliate a crescut in 2008 cu 27%, potrivit datelor PNVV.

De asemenea, Ilie se asteapta la un varf al vanzarilor de vin in ajunul sarbatorilor de Craciu (21-24 decembrie) si in apropierea Revelionului (28-30 decembrie), acest produs fiind achizitionat nu doar pentru consum ci si pentru cadouri, fiind o bautura “selecta”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri