95% din creditele pe retail sunt blocate
Romanii vor cumpara mai putin si mai ieftin
Romanii 'sfideaza' criza financiara de Sarbatori
Criza din agricultura
'Romania ramane o piata interesanta in ciuda crizei'
Vanzarile de vin, la adapost de criza financiara
5 / 6

'Romania ramane o piata interesanta in ciuda crizei'

Criza financiara actuala poate reprezenta, in opinia lui Ali Ergun Ergen, CEO Baneasa Developments, si un moment oportun pentru o analiza retrospectiva si o planificare strategica a proiectelor viitoare.

“Dupa aproape zece ani de dezvoltare accelerata, Romania ramane in continuare una din cele mai interesante piete pentru dezvoltatori si retaileri. Va trebui insa sa ne obisnuim cu cresteri anuale formate dintr-o singura cifra, si nu din doua cifre cum s-a intamplat in ultimii ani”, afirma Ali Ergun Ergen (foto).

Potrivit acestuia, principalele probleme pe care dezvoltatorii le au de infruntat sunt reprezentate de lipsa de lichiditati, care genereaza o scadere in numarul proiectelor, si o scadere a vanzarilor.

“Cunosc 40 de proiecte care isi pregatesc intrarea pe piata romaneasca. Dar nu pot spune cate din ele vor fi finalizate, in contextul actualei situatii financiare. Cred insa ca acele proiecte care nu au fost incepute au putine sanse sa se mai concretizeze, in timp ce alte centre comerciale sa nu fie realizate pe termen scurt si mediu. Nu stiu daca ne vom confrunta cu o recesiune in acest sector de activitate, ne vom putea da seama de ce se va intampla abia prin aprilie-mai 2009”, crede Ergun Ergen.

Baneasa Developments a deschis in luna aprilie Baneasa Shopping City, primul mall din tara amplasat intr-un parc de retail. Baneasa Developments a demarat constructia centrului comercial in anul 2006, ca parte integranta a Proiectului Baneasa, iar la sfarsitul anului 2007 toate spatiile erau deja inchiriate.

Zona Comerciala Baneasa se intinde pe o suprafata de 450.000 mp, care mai cuprinde centre comerciale precum Ikea, Carrefour, Metro, Bricostore, Mobexpert si Motor City. La randul ei, Zona Comerciala Baneasa este parte integrata in Proiectul Baneasa, cel mai mare proiect integrat de dezvoltare urbana mixta din Sud-Estul Europei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri