Starbucks a intrat in Romania cu doua cafenele
Costa Coffee, o noua locatie in City Mall pentru 2007
CofeeRight, zece locatii in 2007 si planuri de extindere pentru 2008
Gloria Jean’s Coffees, investitii de 600.000 de euro in patru locatii pana la sfarsitul lui 2007
2007, anul achizitiilor si extinderilor pentru Turabo Café
Cafepedia, o noua cafenea la Universitate
5 / 6

2007, anul achizitiilor si extinderilor pentru Turabo Café

Pentru Turabo, anul 2007 a confirmat evolutia spectaculoasa a celui mai de succes brand autohton de cafenele din Romania.

In septembrie, proprietarul Turabo, Tudor Dragomir Niculescu, avea deschise 13 cafenele in Bucuresti si in provincie. Doua luni mai tarziu, numarul cafenelelor ajunsese la 23, din care noua in Bucuresti, cate doua in Brasov, Sibiu si Timisoara si cate una in Iasi, Mamaia, Oradea, Tg. Mures, Baia Mare, Satu Mare, Craiova si Constanta. Su numaratoarea nu s-a oprit aici.

In noiembrie, Turabo a achizitionat lantul de cafenele Dark din cadrul hipermarketurilor Real, cu locatii in Baia Mare, Brasov, Craiova, Constanta, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Timisoara si Tg. Mures, completandu-si portofoliul de locatii non-stradale.

Achizitia, estimata la aproximativ 500.000 de euro, dar si “prognoza evolutiei viitoare a acestui lant si prospectiile pe piata spatiilor comerciale ne dau sperante pentru targetul pe care ni l-am propus pentru anul urmator: 35 de cafenele in Romania si una in afara tarii”, a declarat atunci Niculescu.

Compania se arata interesata de extinderea brandului Turabo atat in capitala, in locatii stradale, cat si in provincie, unde cel mai probabil se va merge in mall-uri si hypermarket-uri. Ultima unitate lansata in acest an in capitala, cea din Piata Dorobanti, a atras investitii de 250.000 de euro.

Anul viitor, Turabo va miza si pe o noua locatie in strainatate, Praga sau Sofia. Investitia se va ridica la 300.000 de euro. Pentru 2007, Niculescu estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 7 milioane de euro, dubla fata de anul precedent si un buget de peste un milion de euro alocat anul viitor pentru extinderi.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri