Povestea femeii de succes de la conducerea celei mai mari banci din Romania
Povestea romancei care conduce business-ul Avon in 17 tari
Femeie de succes: Cristina Popa, fosta invatatoare care conduce Fashion Days
Tanara de 31 de ani care a lasat tocurile pentru cizmele de santier
Prima romanca la conducerea Novotel
Cea mai puternica femeie din consultanta imobiliara
Antreprenoarea care a pus Pascaniul pe harta mondiala a producatorilor de scaune auto pentru copii
Corina Grigoriu, despre antreprenoriat in industria de media si advertising
Femei de succes: ea gestioneaza proiecte sociale de milioane de euro
Cum a reusit o corporatista sa transforme un desert intr-o afacere cu gust de Italia
5 / 10

Prima romanca la conducerea Novotel

Andreea Gheorghiu este o femeie de afaceri cu experienta numai in domeniul hotelier, in care lucreaza din 2001, si exclusiv in grupul Accor. Dupa ce a absolvenit Facultatea de Industrie Alimentara, Acvacultura si Pescuit, sectia Alimentatie Publica si Turism din Galati, a inceput sa lucreze ca responsabil de restaurant (food&beverage) la primul hotel Ibis din Romania, situat langa Gara de Nord din Bucuresti. Ulterior, in 2005, a avansat in functia de director operational, la hotelul Ibis de langa Palatul Parlamentului, iar in 2009, dupa un "MBA" intern, in cadrul companiei, s-a mutat in Sibiu.


"In 2009 pe 20 iulie am deschis Ibis Sibiu. Era prima mea experienta ca director general, o experienta total diferita. Am deschis acolo in plina criza, intr-un oras care a avut in 2007 onoarea de a fi Capitala Culturala Europeana si a avut un boom fantastic. In 2007-2008 s-au si deschis foarte multe hoteluri in Sibiu. In 2009 am deschis si noi cu sperante mari. Am pornit hotelul cu doi colegi pe care ii aveam din echipele din Bucuresti, pe zona de cazare si housekeeping si bucatarul-sef. Toti ceilalti membri ai echipei au fost de pe piata locala. Totul mergea foarte bine, insa era o presiune pentru ca era prima mea experienta ca director general intr-o perioada destul de dificila economic", imi povesteste acum Andreea Gheorghiu care, la momentul respectiv, la 33 ani, era cel mai tanar director din grupul Accor. In acelasi timp, Gheorghiu vorbeste cu nostalgie despre anii de dinaintea crizei cand lucrurile "mergeau extraodinar de bine", ani pe care nu crede ca Romania ii va mai avea.


Dupa sase ani la conducerea Ibis Sibiu, Andreea Gheorghiu a parasit Capitala Culturala Europeana (in 2007) pentru Bucuresti, care aspira la acelasi titlu. Sub conducerea ei, Ibis Sibiu a creat primele pachete pentru un city break in Sibiu, ceea ce a dus la cresterea vizibilitatii hotelului si asta pentru ca, spre deosebire de Bucuresti, orasul transilvanean are o strategie de turism pusa la punct si evenimente care atrag turisti.

Citeste povestea completa aici

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri