Iulian MATACHE, secretar de stat MDRAP: Vrem sa finalizam intai proiectele incepute. Apoi demaram constructiile noi!
Cristian ERBASU, FPSC:  Lipsa finantarilor este cea mai mare problema din piata
Mihai ROHAN, CIROM: Sunt foarte multe santiere deschise dar care bat pasul pe loc
Cristian USTINESCU, DTZ Echinox: Romania este plina de oportunitati de investitii, dar conteaza mai mult increderea pe care o avem noi in ea
Aurelia CIONGA , Reiffeisen Banca pentru Locuinte: Este necesar ca si clientul sa contribuie la lucrarile de termoizolare
1 / 5

Iulian MATACHE, secretar de stat MDRAP: Vrem sa finalizam intai proiectele incepute. Apoi demaram constructiile noi!

Invitat la evenimentul de presa “Mediafax Talks about Construction”, Iulian Matache (foto), secretar de stat in cadrul MDRAP, a declarat ca in acest an autoritatea isi va canaliza activitatea cu precadere pe finalizarea celor 3.000 de proiecte existente, care se ridica la o valoare de circa 5 miliarde de lei.

“Vom continua proiectele deja incepute . Nu vom face investitii noi si ne vom canaliza activitatea pe cele vechi. Sunt peste 3.000 de santiere deschise, in special pe zona de reabilitare a apelor, canalelor sau a altor proiecte importante. Vrem intai sa vedem rezultatele investitiilor anterior demarate”, a precizat Matache la eveniment.

In opinia acestuia ultimii ani pentru constructii au consemnat un regres, dar problematica trebuie abordata pentru termen lung.

“Constructiile sunt un domeniu extrem de important pentru economie, fiind unul din principalele motoare de crestere ale PIB in Romania. Avem in plan dezvoltarea unei strategii durabile si impulsionarea investitiilor in Romania. MDRAP isi propune sa demareze programe in infrastructura, pe segmentul rezidential, dar si constructii in general, iar acestea se vor prioritiza in functie de mai multe criterii in urmatorii cinci ani”, a mai spus acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri