Top 10 riscuri in 2013
Top 10 riscuri in 2015
Top 10 oportunitati in 2013
Top 10 oportunitati in 2015
Conformitatea si reglementarile ocupa primul loc pe lista de riscuri
Evolutia modelului de afaceri: lupta pentru inovatie
Provocari operationale: proiecte la scara mare, cu riscuri mari
Volatilitatea economica: noua normalitate
Vor supravietui cei cu resurse si cei rezistenti
7 / 9

Provocari operationale: proiecte la scara mare, cu riscuri mari

Securizarea investitiei si implementarea unor proiecte de anvergura, care implica investitii mari de capital va reprezenta o provocare-cheie pentru companiile de utilitati, deoarece investitiile necesare pentru infrastructura de care acestea au nevoie sunt fara precedent. Pentru a reusi sa implementeze astfel de proiecte in conditii de siguranta, la timp si in limitele bugetului alocat, companiile vor intra intr-o competitie acerba pentru resurse si talente. In paralel, companiile de energie si utilitati trebuie sa asigure un management adecvat al infrastructurii lor invechite si a riscurilor ce decurg de aici pentru activele conexe.

Interventiile politicului prin modificari ale politicilor energetice reprezinta, de asemenea, un risc important, avand in vedere impactul pe care acestea il pot avea asupra zonei operationale, chiar si in pietele considerate pana acum stabile si transparente. Se estimeaza ca interventia politicului in operatiunile companiilor de utilitati se va intensifica, pe masura ce politicile energetice evolueaza. Prin urmare, devine tot mai important pentru companiile de utilitati sa se angajeze atat in educarea consumatorului cu privire la impactul generat de schimbarile de politici energetice, cat si in construirea increderii.

Integrarea resurselor de energie distribuita si imbunatatirea lantului de aprovizionare pe segmentul energiei eoliene, de pe uscat sau de pe mare, reprezinta reale oportunitati prin care companiile de utilitati sa reduca riscurile generate de toate aceste provocari operationale.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri