Top 10 riscuri in 2013
Top 10 riscuri in 2015
Top 10 oportunitati in 2013
Top 10 oportunitati in 2015
Conformitatea si reglementarile ocupa primul loc pe lista de riscuri
Evolutia modelului de afaceri: lupta pentru inovatie
Provocari operationale: proiecte la scara mare, cu riscuri mari
Volatilitatea economica: noua normalitate
Vor supravietui cei cu resurse si cei rezistenti
5 / 9

Conformitatea si reglementarile ocupa primul loc pe lista de riscuri

In comparatie cu ultimul raport din 2011, riscurile privind costul si accesul la capital s-au diminuat iar reglementarile si obligatiile de conformitate au devenit acum cele mai importante preocupari ale industriei. Executivii intervievati au declarat ca cel mai inalt grad de risc este reprezentat de schimbarea rapida a criteriilor din domeniul reglementarii si conformitatii, importanta acestora fiind estimata in crestere.

In raportul din acest an se remarca o schimbare de abordare. Conformitatea si reglementarile ocupa primul loc pe lista de riscuri, avansand de pe pozitia secunda pe care s-au clasat in 2011. In timp ce guvernele si organismele de reglementare continua sa fie preocupate de eficienta energetica si de generearea unei cantitati scazute de carbon, consumatorii devin tot mai sensibili la pret, generandu-se, astfel, un conflict de interese intre stakeholder-ii companiilor din domeniul energiei si utilitatilor.

Consumatorul se afla la mijloc in cadrul acestor relatii complexe dintre companiile de utilitati, organismele de reglementare si cei care definesc politicile energetice. Pe fondul estimarilor de crestere a pretului electricitatii, vor avea de castigat doar acele companii de utilitati care vor sti sa exploateze la maximum tehnologiile inteligente pentru a-si ajusta modalitatile de interactiune cu consumatorii lor si pentru a folosi in avantajul lor oportunitatile de a schimba perceptia publica asupra industriei.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri