Doris Andronescu, Sanador: Am crezut ca se poate face medicina de calitate
Mihaela Biciu, Tradeville: In viata trebuie sa fii mereu sincer cu tine insuti
Prima femeie numita director tehnic in grupul France Telecom-Orange
Florina Vizinteanu, BCR Viata: A construi companii face parte din viata mea
Adriana Tanasoiu, Depozitarul Central: Principiul meu calauzitor este „sa fii cel mai bun”
Marijana Vasilescu, RBS: Cand eram copil imi placeau invatamintele dupa esec
Ileana Nicoale, Sika: Succesul in cariera tine de cum iti tratezi locul de munca
O femeie in lumea berii: In Romania nu am simtit discriminare, in Anglia mi-a fost putin mai greu
Gheorghiu, Ibis Sibiu: Daca nu as lucra in turism, mi-ar placea sa am o cofetarie
Daciana Paraschiv, Rol.ro: Principala provocare ca femeie este sa gasesti echilibrul munca-viata personala
Lori Collin, Jones Lang LaSalle: Sunt dependenta de real estate
Madalina Luca, TDP: Au fost clienti care, dupa ce m-au vazut, au cerut pe “cineva din conducere”
Cristina Bazilescu: Cea mai importanta decizie a fost trecerea din domeniul public in cel privat
7 / 13

Ileana Nicoale, Sika: Succesul in cariera tine de cum iti tratezi locul de munca

Ileana Nicolae (46 ani), directorul general Sika Romania, filiala locala a grupului elvetian specializat in productia de materiale chimice pentru constructii sustine ca reusita in cariera tine foarte mult de modul cum iti tratezi locul de munca si cat de mult te implici.

“Succesul in cariera mi l-a asigurat, in primul rand, felul in care am tratat orice loc de munca – cu multa seriozitate, ca pe afacerea mea proprie; si faptul ca oriunde am lucrat, am facut-o cu placere si pasiune”, sustine CEO-ul Sika Romania.

De la intrarea companiei in Romania din urma cu 10 ani, managerul roman coordoneaza intreaga activitate a unei echipe de 50 angajati.

In 1989, Ileana Nicolae a absolvit facultatea de Tehnologie a Constructiilor de Masini de la Brasov, fiind repartizata la Micromotoare Pitesti, dar ulterior a decis sa revina la Brasov, pentru a lucra in cadrul unei fabrici de radiatoare. Mai tarziu, in 2009, a absolvit si un MBA (Master of Business Administration - masterat in administrarea afacerilor - n.r.) in Marea Britanie.

La varsta de 36 ani, managerul roman a decis sa se alature grupului elvetian Sika, preluand conducerea filialei locale specializata in productia de materiale chimice pentru constructii.

"La 6 ani, mi-am anuntat parintii ca voi deveni director"

In copilarie, visul si imaginatia nu au limite. Nici bine nu intrase la scoala si deja se visa la conducerea unei companii, spunandu-le parintilor care sunt planurile si ce-si doreste cu adevarat sa realizeze:

„La varsta de 6 ani mi-am anuntat parintii ca voi deveni director; mai tarziu orice actiune am intreprins a fost in aceasta directie, de a conduce o companie, de a dezvolta oameni, de a crea ceva pentru a lasa ceva in urma”, povesteste Ileana Nicolae pentru Wall-Street.ro.

Imediat dupa Revolutie, managerul roman a decis sa-si lanseze propria afacere care, dupa cum sustine, a fost cea mai buna experienta acumulata.

In 2002, compania la care lucra a fost achizitionata de catre Sika, acela fiind si anul intrarii grupului pe piata locala.

Sub conducerea Ileanei Nicolae, Sika a reusit sa-si majoreze afacerile de la 400.000 de euro in 2002 la peste 18 milioane euro in 2011.

Slide realizat de Patrick Vrabie.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri