Doris Andronescu, Sanador: Am crezut ca se poate face medicina de calitate
Mihaela Biciu, Tradeville: In viata trebuie sa fii mereu sincer cu tine insuti
Prima femeie numita director tehnic in grupul France Telecom-Orange
Florina Vizinteanu, BCR Viata: A construi companii face parte din viata mea
Adriana Tanasoiu, Depozitarul Central: Principiul meu calauzitor este „sa fii cel mai bun”
Marijana Vasilescu, RBS: Cand eram copil imi placeau invatamintele dupa esec
Ileana Nicoale, Sika: Succesul in cariera tine de cum iti tratezi locul de munca
O femeie in lumea berii: In Romania nu am simtit discriminare, in Anglia mi-a fost putin mai greu
Gheorghiu, Ibis Sibiu: Daca nu as lucra in turism, mi-ar placea sa am o cofetarie
Daciana Paraschiv, Rol.ro: Principala provocare ca femeie este sa gasesti echilibrul munca-viata personala
Lori Collin, Jones Lang LaSalle: Sunt dependenta de real estate
Madalina Luca, TDP: Au fost clienti care, dupa ce m-au vazut, au cerut pe “cineva din conducere”
Cristina Bazilescu: Cea mai importanta decizie a fost trecerea din domeniul public in cel privat
5 / 13

Adriana Tanasoiu, Depozitarul Central: Principiul meu calauzitor este „sa fii cel mai bun”

Adriana Tanasoiu, directorul general al Depozitarului Central, si-a inceput cariera in piata de capital in martie 1994, in Banca Nationala a Romaniei, ca parte din echipa care a pregatit infiintarea Bursei de Valori Bucuresti. Din noiembrie 2006, coordoneaza activitatea si proiectele Depozitarului Central, institutie la infiintarea careia a contribuit.

Insa, in copilarie, Adriana Tanasoiu isi dorea sa devina medic stomatolog. “Pentru ca mergeam destul de des la dentist cand eram copil si eram fascinata de aparatura medicala, de substantele din diferite sticlute si de priceperea medicului, mi-am dorit sa ajut si eu oamenii in acelasi fel cand voi fi mare”, a declarat directorul Depozitarului.

"Viata privita prin ochii unui copil este intotdeauna plina de optimism”

Dupa aproape 18 ani de activitate in domeniul financiar, Adrianei Tanasoiu ii vine greu sa isi imagineze ca ar putea lucra intr-un domeniu care sa nu aiba legatura cu piata de capital.

„Daca totusi mi-as schimba profesia, mi-ar placea sa lucrez intr-un domeniu in care sa interactionez cu copiii. Inocenta, veselia si vitalitatea deosebita a copiilor imi dau intotdeauna energie si o stare de bine. Viata privita prin ochii unui copil este intotdeauna plina de optimism”.

Cele mai importante realizari din cariera se leaga de doua dintre institutiile fundamentale ale pietei de capital din Romania, respectiv Bursa de Valori Bucuresti si Depozitarul Central.

“Am avut sansa sa fac parte din echipele care le-au infiintat si am coordonat in cadrul acestora operationalizarea cu succes a unor proiecte de dezvoltare importante. Imi voi aminti intotdeauna cu placere doua momente simbolice, care reprezinta incununarea eforturilor unor echipe de oameni dedicati si entuziasti: momentul in care am sunat primul clopotel pentru deschiderea primei sedinte de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti si cel in care am semnat Memorandumul de Intelegere cu Banca Centrala Europeana pentru aderarea la sistemul unic de decontare european”, a declarat Adriana Tanasoiu.

Cariera sa a avut si momente mai dificile, insa a reusit sa le depaseasca si sa isi indeplineasca misiunile. Mai mult, din fiecare experienta traita a invatat cate ceva si s-a pregatit pentru ce avea sa urmeze.

“Consider ca viata este un sir de evenimente din care invatam in mod continuu, astfel incat sa fim pregatiti in fata noilor provocari si sa devenim tot mai buni in ceea ce facem”, a mai spus Tanasoiu.

Directorul general al Depozitarului spune ca principiul sau calauzitor este „sa fii cel mai bun. De asemenea, admira dintotdeauna oamenii puternici, care au rezistat in fata provocarilor si au reusit sa construiasca lucruri durabile, fiind totodata fideli principiilor de corectitudine, onestitate si echidistanta.

„Apreciez oamenii entuziasti, dar tenace, care au visuri indraznete si reusesc sa si le realizeze. Imi plac oamenii echilibrati, care construiesc o relatie armonioasa cu cei din jur, pastrand in acelasi timp disciplina necesara atingerii oricarui obiectiv”.

Slide realizat de Diana Cioltei Cretu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri