Doris Andronescu, Sanador: Am crezut ca se poate face medicina de calitate
Mihaela Biciu, Tradeville: In viata trebuie sa fii mereu sincer cu tine insuti
Prima femeie numita director tehnic in grupul France Telecom-Orange
Florina Vizinteanu, BCR Viata: A construi companii face parte din viata mea
Adriana Tanasoiu, Depozitarul Central: Principiul meu calauzitor este „sa fii cel mai bun”
Marijana Vasilescu, RBS: Cand eram copil imi placeau invatamintele dupa esec
Ileana Nicoale, Sika: Succesul in cariera tine de cum iti tratezi locul de munca
O femeie in lumea berii: In Romania nu am simtit discriminare, in Anglia mi-a fost putin mai greu
Gheorghiu, Ibis Sibiu: Daca nu as lucra in turism, mi-ar placea sa am o cofetarie
Daciana Paraschiv, Rol.ro: Principala provocare ca femeie este sa gasesti echilibrul munca-viata personala
Lori Collin, Jones Lang LaSalle: Sunt dependenta de real estate
Madalina Luca, TDP: Au fost clienti care, dupa ce m-au vazut, au cerut pe “cineva din conducere”
Cristina Bazilescu: Cea mai importanta decizie a fost trecerea din domeniul public in cel privat
10 / 13

Daciana Paraschiv, Rol.ro: Principala provocare ca femeie este sa gasesti echilibrul munca-viata personala

Daciana Paraschiv, general manager al Rol.ro, a inceput sa lucreze in online cand era un domeniu cu totul nou. Nu a fost usor insa ei i-au placut provocarile inca de la inceput, reusind, in ani, sa construiasca o echipa de la zero.

“Cand eram mica imi doream sa devin detectiv, cred ca eram influentata de filmele pe care le vedeam la TV. Dupa care multa vreme eram convinsa ca voi deveni ziarista. Dupa ce am terminat liceul am plecat sa ma inscriu la admitere la Facultatea de Stiinte Politice si ajunsa acolo m-am inscris la Comunicare si Relatii Publice”, povesteste ea.

Pana la urma insa a ajuns sa lucreze intr-un domeniu ce are legatura cu una dintre facultatile pe care le-a terminat. Pe langa Comunicare si Relatii Publice, Daciana Paraschiv a terminat si Facultatea de Drept. “Sunt si avocat (suspendat) in cadrul Baroului Bucuresti. Este ciudat cum ajungem sa facem in viata lucruri pe care nici nu ni le imaginam. Ironia sortii este ca atunci cand eram studenta la Comunicare si RP chiar nu imi doream sa lucrez in publicitate”.

Daca nu ar fi lucrat in online, Dacianei Paraschiv i-ar fi placut sa ocupe o pozitie similara intr-o companie de comert. In orice caz, sa fie tot un domeniu care sa ii permita sa interactioneze in mod direct cu oameni. Pe de alta parte, nu i-ar fi displacut nici o pozitie de conducere in industria parfumeriei de lux, in cadrul diviziei de creatie.

"Daca este si mama, provocarea este si mai mare"

Principala provocare pentru o femeie este sa gaseasca un echilibru intre viata personala si cea profesionala. “Daca este si mama, provocarea este si mai mare. Trebuie sa iti organizezi inteligent timpul”, considera ea, subliniind ca principala realizare in ultimul an a fost in plan personal – a devenit mama. “In plan profesional, lucram intr-o industrie intr-o continua transfomare in care concurenta este acerba si trebuie sa facem fata zilnic provocarilor”.

Managerul ii sfatuieste pe cei tineri sa urmeze facultatea care li se potriveste. “Cunosc multi tineri care au urmat facultatea pe care si-au dorit parintii lor sa o aleaga, nu le-a placut si in final au ajuns sa faca tot ce si-au dorit ei. Aceasta in cazul fericit. Daca nu au renuntat pe parcurs definitiv la facultate. Si daca este posibil sa lucreze in timpul facultatii in domeniul respectiv. Acesta este un avantaj la angajare dupa absolvirea facultatii”, incheie Daciana Paraschiv.

Slide realizat de Alex Goaga.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri