Octavian Radu: Printre filme cu Angelica, mamaliga, carti si Pink Floyd
Valentin Ionescu, BVB: Copilarie cu indieni, cowboy si inghetata Delta
Ilinca Paun, Colliers: Fac business pe modelul jocului de baschet
Sergiu Mititelu: Fara nazuri la mancare si mult sport
Ovidiu Sandor: Imi placeau constructiile din copilarie
Gilda Lazar: Basme, ore de muzica, bunici si unt cu mamaliga
Larisa Petrini: Mama imi facea galuste cu prune de fiecare data cand terminam o carte
Anca Babaneata: De la urcatul in cires, la drumetii in jurul Brasovului
Eliodor Apostolescu: De la Beatles, la Lady Gaga
9 / 9

Eliodor Apostolescu: De la Beatles, la Lady Gaga "din cand in cand"

Aduce in fiecare zi gustul copilariei pentru milioane de consumatori ai pufuletilor Gusto. Pentru Eliodor Apostolescu, unul din cei doi fondatori ai acestei afaceri de milioane de euro, nu pufuletii reprezentau dulciurile preferate ale copilariei, ci caramelele.

Orice desert care contine topping de caramel este din start favorit. Referitor la mancaruri, nu am fost niciodata mofturos, mancam orice imi pregatea mama. Tin minte totusi ca, prima data cand mi-a pregatit mancare de prune a fost si prima data cand nu m-am atins de mancare. Nu am putut, pur si simplu, de la prima inghititura am spus ca nu voi putea niciodata sa mananc asa ceva! Si de atunci nici ca a mai gatit mama vreodata acest fel de mancare”, povesteste Eliodor Apostolescu.

In schimb, “savura” intotdeauna comedia “Marea cursa”, actorii Tony Curtis si Jack Lemmon ramanand eroii preferati ai copilariei sale.

De asemenea, a recitit de nenumarate ori trilogia “Winnetou”, de Karl May, fara a se satura vreodata sa-l admire pe “viteazul razboinic indian”. “Cred ca acest roman mi-a setat primele valori si idei referitoare la prietenia adevarata, sufletul nobil sau natura si echilibrul ei”, spune Eliodor Apostolescu.

Baschetul a fost sportul care i-a educat spiritul de echipa, “extrem de util” in cariera sa de antreprenor. “Fiecare dintre noi avem calitati si defecte, de aceea ca si in sport, si in business descoperirea talentelor oamenilor si stabilirea lor pe postul potrivit asigura reusita. Am inteles si ca doar prin munca multa si efort sustinut si o echipa puternica, voi reusi sa ating performanta”, afirma Apostolescu.

Chiar daca in timpul scolii nu a avut nicio materie preferata, isi aminteste de un singur profesor care a reusit sa ii atraga atentia. In clasa a-V-a, domnul Ionita Vasile l-a motivat pe elevul Apostolescu sa nu lipseasca la nicio ora de istorie si sa invete de placere.

Aveam abonamente la toate revistele de specialitate, mi-era foarte drag cursul lui si mi-am cultivat pasiunea pentru istorie pana acum, cand revista Historia este nelipsita din casa noastra”, isi aminteste creatorul pufuletilor Gusto.

In materie de muzica, in topul preferintelor raman legendarii Beatles, insa acum asculta intr-o mare parte a timpului si muzica romaneasca, de la cea populara la dance.

In ceea ce priveste actorul preferat, Eliodor Apostolescu raspunde fara ezitare – Alain Delon. “L-am admirat pentru ascensiunea in cariera, de la servitor, vanzator, a ajuns unul dintre cei mai apreciati si talentati actori ai tuturor timpurilor. Un mare exemplu de profesionalism, dedicare si talent. Voi revedea mereu cu multa bucurie The Talented Mr. Ripley, Il Gatopardo sau Zorro”, afirma Apostolescu.

Slide realizat de Alina Stan

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri