Octavian Radu: Printre filme cu Angelica, mamaliga, carti si Pink Floyd
Valentin Ionescu, BVB: Copilarie cu indieni, cowboy si inghetata Delta
Ilinca Paun, Colliers: Fac business pe modelul jocului de baschet
Sergiu Mititelu: Fara nazuri la mancare si mult sport
Ovidiu Sandor: Imi placeau constructiile din copilarie
Gilda Lazar: Basme, ore de muzica, bunici si unt cu mamaliga
Larisa Petrini: Mama imi facea galuste cu prune de fiecare data cand terminam o carte
Anca Babaneata: De la urcatul in cires, la drumetii in jurul Brasovului
Eliodor Apostolescu: De la Beatles, la Lady Gaga
8 / 9

Anca Babaneata: De la urcatul in cires, la drumetii in jurul Brasovului

Ca orice alt copil, Anca Babaneata, CEO Platinum Asigurari, obisnuia sa urce in cires dupa fructe, sa se dea cu sania pe timpul iernii si indragea desenele animate. “Mi-aduc aminte ca ma uitam la Mihaela, iar cativa ani mai tarziu, nu ratam nici un episod cu Arabella si Rumburak”.

De asemenea, “am multe amintiri, multe si frumoase, de la urcatul in cires dupa cirese coapte, stransul de zmeura si agrise, alergatul cu borcanul dupa fluturi si bondari, mersul cu bicicleta, datul cu sania iarna, gradinita...”, povesteste sefa Platinum.

Anca Babaneata s-a nascut in Brasov si locuind intr-o zona de munte, in familia sa drumetiile erau destul de frecvente. „Nu exista sfarsit de saptamana sa nu plecam cu rucsacul in spate cu totii undeva, in Poiana (Brasov), Postavarul, Piatra Craiului... sunt atatea locuri frumoase in jurul Brasovului. Acum am mai putin timp, insa doresc sa reiau aceasta activitate cu copii mei”.

Mirosul si gustul painii de casa facuta de bunicii sau matusile sale de la tara au ramas in memoria managerului. „Eram in stare sa mananc una intreaga singura, goala sau cu nuci”, spune ea. Acolo isi petrecea si vacantele. „Cu bunicii, la tara. Foarte frumoase amintiri, a la Ion Creanga”, unda alaturi de alti copii ii placea sa se joace „Tara, tara, vrem ostasi!”.

Cititul a fost prima si cea mai mare pasiune a sa. „Eram ca un burete. Sunt foarte multe feluri in care mi-a influentat cartea dezvoltarea personala”. Ca povesti, i-au placut intotdeauna cele despre calatorii initiatice, atat din mitologie cat si din romanele zilelor noastre. „Si acum recunosc ca imi plac proiectele noi mai mult dificile decat cele simple, provocarile, proiectele in care invat lucruri noi si totodata descopar multe despre mine si lumea care ne inconjoara”.

Prima zi de scoala a trait-o cu foarte multe emotie, deoarece spune ea: „era totul nou si ghiozdanul mare...”. A descoperit „ca o lume intreaga poate exista in spatele unor simple cifre” la orele de matematica din scoala generala acolo unde profesorul Asan „stia sa te motiveze si sa te faca sa te indragostesti efectiv de matematica”. I-au placut, de asemenea, geometria in spatiu si franceza.

Dupa scoala, sau in pauza, „o luam la pas rapid ca sa pot trece si pe la cofetarie”, pentru a cumpara batoane de ciocolata, povesteste ea.

Slide realizat de Marius Alexandru Stanciu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri