Octavian Radu: Printre filme cu Angelica, mamaliga, carti si Pink Floyd
Valentin Ionescu, BVB: Copilarie cu indieni, cowboy si inghetata Delta
Ilinca Paun, Colliers: Fac business pe modelul jocului de baschet
Sergiu Mititelu: Fara nazuri la mancare si mult sport
Ovidiu Sandor: Imi placeau constructiile din copilarie
Gilda Lazar: Basme, ore de muzica, bunici si unt cu mamaliga
Larisa Petrini: Mama imi facea galuste cu prune de fiecare data cand terminam o carte
Anca Babaneata: De la urcatul in cires, la drumetii in jurul Brasovului
Eliodor Apostolescu: De la Beatles, la Lady Gaga
7 / 9

Larisa Petrini: Mama imi facea galuste cu prune de fiecare data cand terminam o carte

Larisa Petrini, managing partner la Saatchi&Saatchi PR, ii indragea, in copilarie, pe Tom si Jerry. “Au ramas si azi in topul preferintelor mele, uneori spre disperarea baietelului meu care vrea sa mai diversifice din cand in cand”. Bambi e un alt personaj de desene animate indragit, mai ales ca prietenii din copilarie o porecleau asa.

Cat despre carti, Larisa Petrini mentioneaza “Micul print”, o carte despre care spune ca i-a urmarit si copilaria, dar si viata de adult. “Cred in continuare in fenomenul «Micul Print» ca intr-o unealta magica cu care poti vedea lumea prin ochii unui copil dar in acelasi timp poti afla raspunsuri la intrebarile de adult”, spune ea. “Copil fiind, m-a fascinat povestea pentru ca ma teleportam intr-o lume in care nu existau limite si orice era posibil. Ca adult, gasesc intotdeauna printre paginile cu ilustratii, noi interpretari ale dilemelor pe care le am din cand in cand”.

Actrita ei preferata, pe care o considera si acum un reper, a fost Audrey Hepburn.

Mancarurile care ii amintesc de copilarie sunt zmeura, pe care o culegea impreuna cu bunicii, in vacante, si galustele cu prune, pe care mama i le pregatea de fiecare data cand termina de citit o carte. “Era premiul pe care ea avea grija sa mi-l dea, stimulandu-mi in acest mod placerea de a citi”, spune Petrini.

Cat despre sporturi, Larisa Petrini a inceput sa practice gimnastica artistica la patru ani, iar mai apoi scrima. “Gimnastica m-a dezvoltat armonios, iar scrima m-a ajutat ulterior sa ma disciplinez, sa imi respect adversarii si sa elaborez strategii focusandu-ma pe ceea ce este important, cu concentrare maxima si acordand atentie detaliilor”, spune ea.

In scoala generala materia preferata a fost limba romana, de unde crede ca i-a pornit si pasiunea pentru comunicare. Mai tarziu au atras-o filosofia si psihologia.

Slide realizat de Simina Mistreanu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri