Ana Patriciu: Tata este mentorul meu in business
Ioana Sucu: Este greu sa relationez cu doamna
Daniel Enache: Cu tata nu poti negocia direct, pentru ca pierzi. Are o logica infailibila
Andrei Pogonaru: Mama este cea care mediaza cand lucrurile se incing
Andrei Alecu: Apelez des la tatal meu
Alexandra Copos: Tata nu are foarte multa rabdare
5 / 6

Andrei Alecu: Apelez des la tatal meu

La fel ca Daniel Enache, si Andrei Alecu, fiul lui Marian Alecu, cel care a condus businessul McDonald’s Romania timp de 16 ani, este singurul copil la parinti.

In 2009, la putin timp dupa terminarea studiilor economice la Viena, tanarul de 24 de ani a inceput alaturi de Adrian Matei afacerea Future Fashion International, adica firma prin care a adus in Romania franciza brandului german de haine de lux Hugo Boss.

“Antreprenoriatul a venit din dorinta de a ma afirma singur. Cand tatal meu lucra intr-o multinationala si eu credeam ca voi lucra intr-o multionationala. Acum vreau sa ajung sa am un lant de magazine. Negociem cu inca doua branduri, iar in urmatorii ani as vrea sa am francize pentru inca trei, patru marci”, spune tanarul . El afirma insa ca apeleaza destul de des la sfaturile tatalui sau.

Pe de alta parte, Marian Alecu (54 de ani) a renuntat in toamna 2009 la sefia retelei McDonald’s Romania pentru a intra in antreprenoriat si consultanta. In prezent este consultant pentru companii ca BRD sau ComputerLand si actionar in firme din real estate, o fabrica de bijuterii si in Trotter Prim, grupul care detine printre altele restaurantul Caru' cu Bere si lantul City Grill . Acest business este controlat de omul de afaceri Dragos Petrescu.

“Cand era in liceu il obligam sa lucreze cate o luna intr-un restaurant McDonald’s si el isi alegea sa fie la mare. O data s-a dus noaptea la discoteca si apoi s-a dus la opt dimineata neras si nedormit iar sefa de magazine l-a trimis acasa. M-a sunat temator sa mi-o reclame pe sefa magazinului”, spune Alecu despre cum incerca sa-si educe fiul.

Totodata, Andrei Alecu recunoaste ca el credea ca va fi menajat, dar ca a aflat mai tarziu ca tatal le spusese angajatilor sa nu faca acest lucru.
“In prima zi am spalat continuu WC-urile”, isi aminteste tanarul.

Cu toate ca si-a invatat fiul inca de mic cat este de important sa munceasca, lui Marian Alecu ii era frica ca educatia pe care i-a oferit-o lui Andrei acasa, dar si la scoli din strainatate nu ii va mai fi de folos cand acesta va descoperi ca in Bucuresti exista cluburi precum Bamboo si Fratelli.

“A avut maturitate. De exemplu, l-am gasit la doua noaptea facand calcule despre cum sa faca rost de bani…eu venind de la restaurant”, spune razand cel care a pus bazele McDonald’s in Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri