Provocarile anului
Neglijentele din companii
Cele mai importante mutari din resurse umane
2 / 3

Neglijentele din companii

Sefii departamentelor de resurse umane nu si-au neglijat doar angajatii, ci si dezvoltarea proprie. Preocupati mai degraba cu incercarile de a restructura organizatia si de a optimiza costurile, acestia si-au alocat anul trecut mai putin timp pentru dezvoltarea personala.

“Ce este necesar sa invete (in 2011 -n.red.)? Depinde de contributia si impactul pe care doresc sa le aiba in companie – o companie care doreste sa se transforme il va atrage in acest <<joc>> si pe directorul de resurse umane, si invers. Altfel, convietuirea nu este decat de forma si de politete”, declara Viorel Panaite (foto), managing partner la furnizorul de servicii de formare profesionala Human Invest.

El adauga ca 2011 ar putea fi anul in care directorii de resurse umane ce au profitat de 2010 pentru a reproiecta procese organizationale sa inceapa consolidarea si o implementarea a lor. Ceea ce va necesita atat dezvoltarea abilitatilor tehnice, cat si a competentelor umane, care presupun interactiunea cu salariatii.

Instabilitatea economica destul de ridicata, cu impact direct asupra strategiei organizatiilor, va continua sa fie principala veste negativa anticipata de specialistii in resurse umane pentru 2011.

Vizibilitatea destul de redusa privind planurile de business ale companiei pe termen mediu si lung va ingreuna planificarea proceselor de resurse umane.

“O alta veste rea va fi generata de candidatii mai responsabili, care vor lua decizii de cariera in baza unor argument mai puternice decat salariul propriu-zis, ceea ce va obliga directorii de HR sa fie inovatori in ofertele de compensatii si beneficii”, mentioneaza Minola Jac, de la Gi Group.

In ciuda problemelor pe care le vor avea de infruntat in 2011 directorii de resurse umane de pe piata locala, situatia economica incerta vine si cu vesti bune.

“Usoara crestere economica estimata pentru 2011 va duce la regandirea si la realocare de bugete pentru HR. In plus, candidatii vor fi mult mai responsabili fata de deciziile de cariera si locul de munca. Nu in ultimul rand, posibila modificare a Codului Muncii inspre flexibilizarea relatiilor de munca ar permite directorilor de resurse umane sa opereze in conditii optime si in cazuri de vizibilitate pe termen scurt”, sustine Jac.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri