Cine sunt “vanatorii de executivi”
Cat de mult se castiga in executive search
Relatia cu un head-hunter: comunicare, confidentialitate, networking
Varsta, un criteriu de selectie a head-hunterului
Topul greselilor intalnite in procesele de executive search
Cum arata candidatii care ajung in cursa finala?
Un specialist in executive search nu poate fi comparat cu un HR manager
7 / 7

Un specialist in executive search nu poate fi comparat cu un HR manager

Un director de resurse nu poate sa faca munca unui head-hunter, chiar daca peste ani poate deveni un consultant angajat intr-o firma de executive search. In foarte multe din organizatiile din Romania, directorul de HR are inca doar atributii de salarizare si de personal, fara a intra efectiv in managementul unei organizatii.

Doar in anumite cazuri, director de HR este parte integranta a sistemului de conducere al unei companii.

“Categoric ca un director de resurse umane nu dispune de suficiente parghii astfel incat sa aduca un om pe o pozitie executiva mai bine decat o face un head-hunter. Si asta numai pentru simplul motiv ca un candidat nu poate fi niciodata abordat direct de catre un director de RU, fara a se compromite. Este o specialitate in sine aceasta de head-hunter, si este normal sa o respectam ca atare», spune Irina Stoian, HR manager la compania de credite de consum Cetelem Romania.

Pe de alta parte, Valentin Dima, consultant in cadrul firmei de executive search K.M. Trust & Partners, apreciaza ca este foarte greu de facut o comparatie intre un consultant in executive search si un director de HR.

“Evolutia unui director de HR include la un moment dat alternativa de a deveni consultant, iar executive search este o forma de consultanta de management. Este insa imposibil sa tragi concluzii generale in ceea ce priveste compatibilitatea unui manager de HR cu profilul unui consultant de executive search. Succesul in consultanta depinde de factori foarte diversi, care tin atat de experienta profesionala anterioara si competentele dobandite in timp, cat si de un set complex de valori sau abilitatile personale”, mentioneaza Dima.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri