Cine sunt “vanatorii de executivi”
Cat de mult se castiga in executive search
Relatia cu un head-hunter: comunicare, confidentialitate, networking
Varsta, un criteriu de selectie a head-hunterului
Topul greselilor intalnite in procesele de executive search
Cum arata candidatii care ajung in cursa finala?
Un specialist in executive search nu poate fi comparat cu un HR manager
6 / 7

Cum arata candidatii care ajung in cursa finala?

Daca insa axa head-hunter - candidat - angajator decurge fara niciun fel de eroare, pe masa directorului de HR sau a directorul general ajunge o lista scurta, in care se regasesc portretele "angajatilor ideali".

“Cei care ajung pe lista scurta sunt oamenii care in contextul organizatiei respective pot aduce cele mai bune rezultate. Pe langa experienta in domeniu, de multe ori se prefera si experienta in industrie, cunoasterea pietei si a competitorilor. Se analizeaza performanta trecuta si cea curenta, indicatorii dupa care au fost masurati, procesul de performance management si modul in care a fost pus in aplicare in organizatie. Rezultatele concrete sunt cele care vorbesc, in special cele obtinute prin alti oameni”, afirma Oana Ciornei, de la TheSearchers.

De asemenea, candidatii care se afla pe lista scurta trebuie sa fie capabili sa inteleaga ceea ce vrea sa obtina organizatia in care s-ar putea angaja in urmatorii 3-5 ani, precum si care sunt particularitatile business-ului.

“Toate acestea conduc la definirea cerintelor de viitor pe care persoana trebuie sa le indeplineasca”, mentioneaza Ciornei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri