Cine sunt “vanatorii de executivi”
Cat de mult se castiga in executive search
Relatia cu un head-hunter: comunicare, confidentialitate, networking
Varsta, un criteriu de selectie a head-hunterului
Topul greselilor intalnite in procesele de executive search
Cum arata candidatii care ajung in cursa finala?
Un specialist in executive search nu poate fi comparat cu un HR manager
5 / 7

Topul greselilor intalnite in procesele de executive search

Plasarea unui angajat pe o pozitie de top management esueaza, de cele mai multe ori, din cauza modului de lucru al head-hunterului. Adesea, head-hunterii neglijeaza atat dorintele angajatorului, cat si pe cele ale candidatului.

"In relatia cu candidatul, se intampla ca head-hunterul sa greseasca pentru ca reprezinta doar interesul corporatiei/angajatorului in relatia cu candidatul. Majoritatea cauta oameni pentru un rol anume – neluand in calcul si varianta din care percepe candidatul cautarea. De asemenea, o alta greseala a head-hunterului este ca apeleaza la un candidat doar atunci cand are nevoie de el/ea. Relatiile trebuie dezvoltate inainte de a avea nevoie de ele. De asemenea, unii head-hunteri considera ca munca lor s-a incheiat in momentul in care compania a selectat una din persoanele din shortlist. Este important sa lamuresti orice probleme/confuzii care pot aparea dupa interviul final. Sa te asiguri ca a inteles", spune Oana Ciornei, de la TheSearchers.

Pe fondul greselilor pe care le fac consultantii in executive search, oamenii de resurse umane care coordoneaza procesul de recrutare pe pozitii de top management se pot trezi ca au ramas fara candidat, dupa ce au negociat asiduu aspectele financiare ale contractului de munca.

"In ceea ce priveste aspectele negative ale relatiei cu un head-hunter, se poate sa ajungi cu un candidat la momentul ofertei, construita evident dupa o negociere atenta si apoi acesta sa decline si sa «dispara» pur si simplu din «peisaj» fara nici un cuvant. Un alt aspect negativ se leaga de intelegerea greoaie a profilului cautat. De multe ori candidatii prezentati sunt departe de ceea ce cautam", subliniaza Irina Stoian, HR manager Cetelem.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri