Cum ne bem cafeaua la birou astfel încât să ne păstrăm sănătatea? 
Purtarea măștii la birou, necesară?
Ce fel de măști are obligația angajatorul să ofere?
Cât de des trebuie să ne dezinfectăm la locul de muncă?
Dacă vedem un coleg care are simptomatologie cu răceală, trebuie să îl trimitem imediat acasă?
E suficient un termometru clasic tip pistol?
2 / 6

Purtarea măștii la birou, necesară?

Oamenii îngrijorați că purtarea măștii la birou ar duce și la o oxigenare mai scăzută, ar putea avea efecte negative asupra persoanelor cu probleme respiratorii. Merită cost / beneficiu purtarea măștii?

Dr. Adrian Marinescu – Clar merită. Scoatem masca, dar păstrăm distanță și combinăm cu băutul apei sau a unui ceai. Asmaticii, cei care au bronșită, aici va trebui să aibă o contraindicație de a purta masca, în cazul lor purtarea măștii trebuie înlocuită cu distanțarea de 3 m. Dacă nu am afecțiuni, nu există o contraindicație pentru masca, trebuie să am aerisire să fac pauză la 2 ore și să nu fie cald în interior.

Ing. Iosif Raducu - Angajatii care se află singuri în birou nu vor purta masca, asemenea, și cei care lucrează în aer liber – cu distanțare socială. Cerințele legale sunt că aceste măști să fie oferite de către angajator, în mod normal minim 4 măști /persoană / zi. Una pentru drumul spre muncă, apoi câte 1 la 4 ore și ultima pentru drumul spre casă. De asemenea, trebuie să asigure diverse substanțe dezinfectate pentru suprafețe, echipament tehnic și tegumente.

Foto: Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri