Domeniile de top in angajari
Cele mai banoase oferte de munca de pe piata
Cei mai cautati specialisti in 2013
Angajatorii cauta, dar nu gasesc
Schimbarile anului 2013 in recrutare
4 / 5

Angajatorii cauta, dar nu gasesc

Specialistii in IT raman in continuare in pozitii fruntase si din acest punct de vedere, alaturi de meseriasi in arii cu traditie.


"Provocariile au fost pentru pozitiile din sectorul IT - programatori. Principalul motiv fiind nivelul crescut de job-uri deschise pe piata. Pe de alta parte, pe anumite tehnologii precum Magento, Ruby on Rails am remarcat existenta unui pool limitat de candidati sau chiar lipsa de competente tehnice/expunere la proiecte de complexitate ridicata conform cerintelor angajatorilor", potrivit Lugera.


"Raman in continuare o problema semnificativa posturile care urmaresc candidati cu calificare in meserii practice precum electrician, fochist, tamplar, frigotehnist, instalator, etc. Desi solicitari exista, si astfel de posturi sunt mereu in selectie, numarul mic de candidati care detin aceste calificari reprezinta o problema greu de rezolvat", conform Prefessional.


"Job-urile cele mai greu de acoperit in 2013 au fost, pe de-o parte, cele care combinau abilitatile tehnice cu fluenta in limbi straine, altele decat cele de circulatie internationala. Specialistii SSM cu competente specifice pe domenii de nisa din sectorul productiei au fost de asemenea mai greu de recrutat", au explicat reprezentantii ManpowerGroup.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri