Farma
Consultanta
Publicitate
Telecomunicatii
IT
Real Estate
Materiale de constructii
FMCG
Media
Online
9 / 10

Media

Majoritatea celor care au plecat din media isi infiinteaza companii de consultanta, in special tot in zona jurnalismului ori a relatiilor publice.

Insa printre fostii jurnalisti care si-au lansat propriul business se numara si Doru Lionachescu (47 de ani), managing partner in cadrul Capital Partners, una dintre cele mai mari case de investitii de pe piata locala.

Antreprenorul a obtinut in 1990 o bursa la biroul din Londra al Reuters, iar cand a revenit a ocupat functia de redactor-sef adjunct la Tineretul Liber. Ulterior in 1992 a fost unul dintre cei care au pus bazele saptamanalului Capital, fiind redactor-sef adjunct al publicatiei pana in 1995.

Ulterior a urmat un Executive MBA la Universitatea Washington si unul in cadrul programului ASEBUSS la Academia de Studii Economice.

Din 1995 si pana in 2006 cand a devenit cofondator Capital Partners a lucrat pentru ING Bank, Citibank (vicepresedinte) and EFG Eurobank-Bancpost (director adjunct).

Lionachescu a infiintat Capital Partners in 2006 alaturi de Andrei Diaconescu si Victor Capitanu, casa de investitii oferind pana acum consultanta pentru tranzactii de peste 1,5 miliarde de euro.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri