Executivii si mobilitatea
Doar promovari in grup
Nimeni in fotoliul de CEO
2 / 3

Doar promovari in grup

Toti 16 executivi analizati de Wall-Street.ro au obtinut un job in strainatate dupa ce au fost promovati in cadrul aceluiasi grup. Niciunul nu a plecat peste hotare ca urmare a schimbarii locului de munca.

Industria IT&C a furnizat trei mutari regionale in perioada analizata. Astfel, Mihai Tudor (foto), cel ce a detinut vreme de patru ani si jumatate functia de director general al IBM Romania, fililala autohtona a celui mai mare furnizor de servicii IT la nivel mondial, a fost promovat ca director general pentru IBM Europa de Sud-Est (IBM SEE), pozitie din care conduce operatiunile companiei din Bulgaria, Croatia, Romania, Serbia si Slovenia.

In perioada ianuarie 2002 – iunie 2006, Tudor a lucrat in sediul IBM Europa Centrala si de Est din Viena, avand responsabilitati regionale pentru IBM CEMA (Europa Centrala, Orientul Mijlociu si Africa) si IBM CEMAAS (Europa Centrala, Orientul Mijlociu si Africa, Austria si Elvetia).

Promovarea lui Mihai Tudor a fost anuntata in 2011, la doar cateva zile dupa ce Marius Persinaru, fostul CEO al Xerox Romania si Republica Moldova, a fost avansat ca vicepresedinte Xerox pentru operatiuni in statele emergente la nivel global. Anterior, el s-a ocupat doar de zona de Est a lumii.

De asemenea, Tudor Bercan a fost numit, incepand cu luna august 2010, in pozitia de territory manager pentru Europa de Sud Est (SEE) in cadrul Polycom, furnizor mondial de solutii de comunicare unificate, dupa ce a ocupat anterior functia de channel manager SEE.

Si in domeniul resurselor umane romanii exceleaza la nivel european. Astfel, Cosmina Noaghea, sefa Mediafax Group, va prelua o functie de conducere in cadrul departamentului de resurse umane al grupului Central European Media Enterprises (CME), companie care detine posturile de televiune Pro TV sau Pro Cinema.

Totodata, Simona Popovici, fostul director de resurse umane al Coca-Cola HBC Romania si Moldova, ocupa din ianuarie 2011 functia de director of rewards (compensatii si beneficii) in grupul Coca-Cola Hellenic.

La jumatatea acestui an, Marius Croitoru, directorul financiar si manager de implementare SAP la Coca-Cola Romania si Moldova, va fi numit in pozitia de director financiar la Coca-Cola HBC Italia, mutarea fiind anuntata la inceputul lunii martie. El se va reloca la Milano, unde va coordona operatiunile departamentelor financiar, juridic si de achizitii la Coca-Cola HBC Italia.

In afara schimbarilor de la Coca-Cola, sectorul FMCG a inregistrat inca doua mutari importante. Astfel, Andrei Haret a preluat functia de director general al Dreher Breweries din Ungaria, parte a grupului SABMiller, dupe ce anterior a ocupat pozitia de presedinte interimar al Ursurs Breweries.

Mai mult, Mihai Diaconu, directorul de marketing pe Europa de Sud Est a producatorului de tigaretele British American Tobacco, a fost promovat la inceputul anului trecut ca brand manager pentru Kent, la nivel mondial.

In industria bancara, Razvan Munteanu, vicepresedinte Raiffeisen Bank Romania, responsabil de retail, a fost promovat la sediul din Viena al grupului austriac, pe pozitia de head of consumer banking, din care ii raporteaza direct lui Aris Bogdaneris, membru in boardul Raiffeisen Bank International.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri