Volkswagen T-Roc Cabriolet
Nissan Murano CrossCabriolet
Land Rover Range Rover Evoque Convertible
Land Rover Defender 90 Convertible Heritage Customs
GMC Hummer EV
Ford Bronco Soft Top
Jeep Wrangler
Mercedes-Benz Clasa G Cabriolet
2 / 8

Nissan Murano CrossCabriolet

Versiunea cu acoperiș textil al crossover-ului Murano a fost lansată în 2010, în Statele Unite. La acel moment, constructorul nipon spunea că Murano CrossCabriolet este „primul și singurul crossover cu tracțiune integrală și acoperiș retractabil din lume”. Prețul de listă era de peste 47.000 de dolari, substanțial mai mult față de un Murano standard. Modelul, care intrase în a doua generație în 2009, ascundea platforma D a Nissan și era disponibil cu trei motoare: un V6 de 3,5 litri pe benzină grefat de pe Altima, un motor cu patru cilindri în linie de 2,5 litri pe benzină și altul cu aceeași cilindree și număr de cilindri, dar diesel.


Conform lui Shiro Nakamura, CCO la Nissan în acei ani, ideea pentru un Murano cu două uși și plafon retractabil a fost a lui Carlos Ghosn. Șef al alianței Renault-Nissan, Ghosn ar fi venit cu ideea pentru un Murano decapotabil încă din 2007, iar Nissan spera că modelul va atrage „clienți mai bogați și mai în vârstă,” conform Automobile. Mașina a fost dezvăluită pentru prima dată la Geneva, înainte de a ajunge în State cu un singur motor sub capotă: V6-le de 265 de cai putere.


În această formă - cu o caroserie nouă într-o proporție covârșitoare - Murano a încercat să atragă clienții cu stare. Dar experimentul nu a reușit, iar modelul a fost pensionat în 2014. Totuși, și astăzi se mai găsesc Murano CrossCabriolet pe piața de automobile rulate, dar mai ales în America. Acolo, un exemplar onest costă undeva între 10.000 de dolari și 14.000 de dolari.


Sursă foto: Nissan

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri