Volkswagen Golf Harlequin
SsangYong Korando DMZ
AMC Gremlin Levi's
Hyundai Tucson The Walking Dead
Chrysler Imperial Frank Sinatra Edition
Smart ForJeremy
Lada Niva St. Tropez
Chevrolet Venture Warner Brothers Edition
Fiat Seicento Michael Schumacher Edition
Dacia Berlină/Break Dedicație
3 / 10

AMC Gremlin Levi's

Pe vremuri, adică până la finele aniilor '80, industria auto americană era definită ca un cvartet. Astăzi, însă, se vorbește despre „The Big Three”, căci istoria a continuat fără American Motors Corporation (AMC). Pe lângă niște produse inovatoare - ca primul Jeep Cherokee - AMC a produs și niște modele ceva mai discutabile, iar hatchback-urile Gremlin și Pacer, ambele cu niște proporții ciudate și un design discutabil au devenit populare printre colecționari tocmai pentru că ies în evidență. Dacă, însă, un Gremlin standard nu este destul de atipic, poți căuta varianta specială Levi's concepută alături de brand-ul de blugi.


Blugii au fost pantalonii unei generații, dar nu și tapițeria unei generații (mai degrabă, în anii '70, americanii au preferat pielea și velurul)


Gremlin Levi's nu reprezintă, în sine, ceva neobișnuit căci au existat foarte multe parteneriate între case de modă, brand-uri de îmbrăcăminte și chiar și designeri cunoscuți și producători auto. Acest model, însă, are locul său în istorie deoarece AMC a decis că ar merita o tapițerie care imită materialul blugilor. Da, nu este vorba de denim real, dar nylon-ul din habitaclu imită până la un punct culoarea și textura blugilor și vei găsi chiar și țintele aferente unei perechi de blugi. Logo-ul Levi's stă pe hayon, caroseria fiind vopsită în „denim blue” cu niște detalii albe. Același pachet interesant a fost oferit și pe Hornet SW, dar clienții n-au rupt ușile showroom-urilor.


Trebuie spus că AMC a avut și alte legături cu nume din fashion, modelul Hornet primind o variantă cu un plus de stil din partea Gucci. Lincoln, în schimb, a tatonat timp de câțiva ani cu această idee, construind o gamă de modele „Designer Edition” pe baza lui Continental Mk. V care purtau amprenta unor nume grele din industrie ca Bill Blass, Givenchy, Cartier, și Pucci. Alți constructori cu o imagine mai „de buget” s-au orientat către Fila (Ford Thunderbird), Lacoste (Peugeot 205) sau Nautica (Mercury Vilager).


Sursă foto: AMC

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri