Cat este de util programul Ford Driving Skills for Life
Sesiunea tehnica – Vali Gavrilas
Constientizarea vitezei - Bogdan Marisca
Manevrarea automobilului – Florin Tincescu
Distragerea atentiei – Marco Tempestini
5 / 5

Distragerea atentiei – Marco Tempestini

Italianul Marco Tempestini, stabilit in Romania, pasionat de masini si raliu, ne-a demonstrat cum ne-am comporta dupa ce consumam alcool, cum vedem realitatea.

  • Am primit o pereche de ochelari speciali, cotiere si genunchere care impreuna cantareau 5 kg, dupa care am fost dusi sa calcam pe o linie marcata pe asfalt. Prin ochelarii respectivi apareau doua linii in loc de una, iar greutatile ne faceau sa ne pierdem echilibrul. Desi am fost sigur ca merg pe linia alba de pe asfalt, cand am scos ochelarii eram la 10 cm.
  • O alta lectie importanta a fost trimiterea unui sms la volan. Pe un traseu foarte strans printre jaloane am condus un Ford Fiesta si am inregistrat un timp de 50 de secunde. La a doua tura a trebuit sa trimitem si un sms, ceea ce a condus la atingerea jaloanelor si la un timp mai mare cu 9 secunde.

Dupa un astfel de curs devenim mai constienti ca ni se poate intampla si noua sa pierdem controlul masinii in timp ce trimitem un sms sau daca am consumat alcool, pentru ca vedem realitatea diferit.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri