Ala Dumitrache este fondatorul restaurantului Balls, un mic local, aflat pe strada Calea Dorobanti, nr. 69. La Balls gasim chiftelele romanesti, invaluite in diferite sosuri, de inspiratie internationala.
Povestea restaurantului a inceput in luna mai a anului 2019, motivatia fiind, asa cum spune chiar Ala Dumitrache, dezvoltarea unei nise neexploatate, dar cu potential, din Romania.
Dumitrache si-a deschis prima si singura sa afacere, investind circa
30.000 de euro, in prima faza. Dumitrache a marturisit ca ideea a venit in urma unei vacante in Italia, in septembrie 2018, unde a mancat niste ”chiftele foarte bune”.
Dumitrache a adaugat ca timp de
patru-cinci luni a cautat spatiul necesar ideii sale, dar si posibilitatilor financiare.
”Mi-a fost foarte greu la inceput. M-au ajutat mult parintii, insa tot am pornit cu datorii, pe care am reusit sa le acopar
abia la inceputul lui 2021”, povesteste fondatoarea, precizand ca totul a pornit din dorinta sa de a aduce mai multa recunoastere chiftelelor.
Balls este prezent intr-o singura locatie in Bucuresti, fiind ”ajutat„ de o bucatarie de productie, unde lucreaza o bucatareasa cu experienta de aproximativ 15 ani la cantina Aeroportului. Tot acolo, lucreaza si cel mai vechi angajat al restaurantului (un an si jumatate), care se ocupa de partea de dulciuri.
”Acum suntem 13 angajati, nu intentionez sa mai fac angajari. Incerc sa mentin un echilibru in ceea ce am in prezent, pentru a putea face corect o urmatoare mutare”, a mai spus Dumitrache.
Desi i-a fost foarte greu la inceput si abia in ianuarie 2021, Balls si-a achitat datoriile,
Ala Dumitrache se gandeste la anumite forme de extindere, care vizeaza, in principal, aria de livrare.
De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:
*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.
- spatiu pentru amenajarea restaurantului
- avize și aprobari de la institutiile publice
- parteneriate cu livratori
- minimum trei angajati, printre care și un bucatar