27 Octombrie 2008

IATA: Traficul aerian de pasageri a inregistrat primul declin din ultimii cinci ani

Traficul aerian de pasageri la nivel mondial a inregistrat in septembrie primul declin dupa 2003, coborand cu 2,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat Asociatia Internationala a Transportului Aerian (IATA), citata de AFP.

Pentru transportul de marfa, scaderea este mult mai accentuata, de 7,7%, cel mai mare declin dupa 2001, a mai anuntat IATA, ce reprezinta aproximativ 230 companii aeriene, care realizeaza 93% din traficul aerian international, anunta NewsIn.

"Scaderea traficului aerian este deosebit de rapida si de ampla", a declarat directorul IATA, Giovanni Bisignagi, care a calificat situatia drept "alarmanta".

"Nici macar scaderea pretului petrolului la jumatate din valoarea maxima din iulie nu a fost suficienta pentru a compensa scaderea cererii", a adaugat acesta.

Bisignani a precizat ca este posibil ca estimarile cu privire la rezultatele companiilor aeriene sa fie revizuite din nou in scadere. Pana in prezent, sunt prevazute pierderi de 5,2 miliarde dolari in acest an.



Citeste si