Introducerea unei taxe de intrare de 5 euro la începutul acestui an în Veneția, taxă care se aplică weekendurilor aglomerate, nu a diminuat interesul publicului turistic pentru vizitarea destinației. Recunoscând că mai este loc de crescut în ceea ce privește prețurile, autoritățile locale au decis să majoreze acel impozit la 10 euro anul viitor.

Autoritățile spun că introducerea taxei și creșterea ulterioară nu ar trebui privite ca o schemă de atragere de bani din partea guvernului. Scopul este, de fapt, de a reduce numărul de vizitatori anuali în orașul Lagoon, o modalitate de a diminua impactul social, cultural și de mediu pe care aglomerația îl aduce, scrie The Mayor.

Creșterea supraturismului este legată de mulți factori, cum ar fi globalizarea, ascensiunea unei clase de mijloc la nivel global sau promovarea sporită prin intermediul rețelelor sociale. Cu alte cuvinte, din ce în ce mai mulți oameni din întreaga lume consideră vizitarea locurilor precum Veneția drept un lucru obligatoriu pe lista lor.

Problema este că, în timp ce cererea crește exponențial, spațiul orașului rămâne constant și finit. De aceea, autoritățile au recurs la una dintre barierele clasice pe care le oferă știința economică – faceți-o mai scumpă și interesul va scădea.

Consilierul în turism al orașului, Simone Venturini, a transmis că „Veneția este încă prea ieftină”. Ei bine, aceasta este noua realitate. Dispar vremurile în care vizitarea unui întreg oraș era o libertate umană gratuită.

„Sperăm să descurajăm sosirile. Prima fază experimentală nu a arătat efecte de descurajare majore, dar nu ne așteptam la ele. Situația se va schimba când biletul maxim va crește la 10 euro”, a declarat și Michele Zuin, consilierul pentru bugetul local.

Taxa de intrare actuală de 5 euro se aplică doar turiștilor din excursii de o zi, nu vizitatorilor care stau în Veneția peste noapte sau rezidenților orașului. De asemenea, s-a aplicat doar pentru 29 de zile din an, cele considerate cele mai aglomerate. Au rezultat 2 milioane de euro pentru cuferele orașului – de trei ori mai mult decât așteptările inițiale.

Schema se va aplica probabil în aceleași zile anul viitor, deși cu un preț nou. Cu toate acestea, se vorbește că persoanele care rezervă în avans se vor bucura de fapt de o rată mai mică de 3 euro.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri