16 Iulie 2024

La plajă în Grecia: Schimbările care au venit cu amenzi de 350.000 de euro în doar 5 zile. Ce trebuie să știi



Grecii aplică noua lege, legată de modul în care plajele pot fi acoperite cu șezlonguri, apelând la vigilența cetățenilor, drone și o aplicație prin care pot fi raportate ilegalitățile.

Plajele grecești acoperite cu șezlonguri devin o priveliște din ce în ce mai rară, pe măsură ce dronele patrulează pentru a aplica noile reguli, conform euronews.com. Sunt vizate restaurantele, barurile și companiile de închiriere care nu au autorizație pentru a ocupa plajele.

Noi reguli pentru plajele grecești: care sunt obligațiile

Dar ce spun noile reguli? În principal, faptul că doar 30% din suprafața plajei poate fi ocupată cu șezlonguri, în timp ce 70% trebuie să rămână liberă de șezlonguri și accesibilă pentru cei care doresc să stea pe prosop.

În cazul plajelor protejate, proporția crește la 85%, fiind de asemenea și plaje unde prezența sezlongurilor este complet interzisă.

De asemenea, acolo unde sunt permise șezlongurile, acestea trebuie puse la o distanță de minim 4 metri de mal.

La plajă în Grecia: Amenzi de 350.000 de euro în doar 5 zile

Dronele sunt asistate de către localnici prin intermediul aplicației MyCoast, care listează locațiile ce respectă legea și încurajează utilizatorii să le raporteze pe cele care nu fac acest lucru.

Mai multe publicații din Grecia vorbesc despre peste 1.000 de plângeri care au dus la amenzi totale de 350.000 de euro în doar 5 zile. Cele mai multe plângeri au fost înregistrate pentru plaja Krioneri, situată pe coasta de Nord-Vest a Greciei, respectiv 169 de plângeri, urmată apoi de plajei Valtos, aflată în apropiere.

În partea opusă a țării, plaje din Lagonisi și Nea Iraklia au fost verificate, împreună cu plaja Klima de pe insula Eghina sau plaje din Corfu sau Rodos.



Citeste si