16 Iulie 2024

Vacanță departe de caniculă: Top destinații europene în care ne putem răcori în această vară



Temperaturile extreme din această vară ne fac pe mulți să ne gândim la destinații în care să ne mai răcorim, să scăpăm de canicula de afară, iar Europa ne oferă câteva variante foarte atractive, destinații frumoase, dar și răcoroase în același timp.

Ostende, Belgia

Plajele de la Marea Nordului s-ar putea să fie o alternativă mult mai bună în această vară în comparație cu plajele de la Mediterana. În timp ce în Grecia, Turcia, Italia sau Spania vă veți lovi de temperaturi care se apropie de pragul de 40 de grade Celsius sau chiar peste, Marea Nordului oferă și ea plajele ei interesante.

Una dintre cele mai cunoscute și populare plaje de pe coastele Mării Nordului este cea din Ostende, Belgia.

Media celor mai ridicate temperaturi înregistrate în luna august este de circa 21 de grade. Vorbim de o medie, deci pot fi atinse și temperaturi mai ridicate de atât, mai ales în vara lui 2024.

Turiștii se pot bucura de nisipurile aurii ale plajelor din regiune, de kitesurfing, de scoicile prospete pe care le găsesc la restaurantele de pe Promenada Albert I, de apa răcoritoare a mării, dar pot găsi în regiune destul de multe alte atracții turistice. De exemplu, pasionații de istorie pot vedea buncărele militare utilizate în cele două războaie mondiale.

Sursa foto: Shutterstock


Oslo, Norvegia

Recomandat de mai multe publicații mari din Europa, inclusiv The Independent sau The Standard, Oslo este un oraș care oferă multe variante de distracție.

Capitala Norvegiei este plină de muzee interesante, oferă peisaje citadine atât de diferite față de multe orașe din Europa, mai ales față de cele de la Mediterana, și oferă inclusiv posibilitatea turiștilor să facă baie.

Media cea mai ridicată a temperaturilor se află în jurul a 22 de grade Celsius, așa că este, cu siguranță, mult mai respirabil decât în oricare mare oraș din România, în special Bucureștiul care a devenit un adevărat cuptor în această vară.

Turiștii care vor să facă baie o pot face fie în apele răcoritoare ale fiordului Oslo, fie în piscinele cu apă de mare pe care le pot găsi în oraș. Cei care vor să fie mai în interiorul naturii pot opta pentru excursii în zonele rurale din zone, ori în pădurile sălbatice norvegiene, unde turiștii vor avea, cu siguranță, ocazia să se răcorească.

Găsiți aici mai multe informații despre destinațiile de top, despre variantele de cazare și multe altele AICI.

Sursa foto: Shutterstock


Sopot, Polonia

O destinație foarte plăcută și interesantă se găsește în Polonia. Sopot nu este foarte depărtată de România, orașul este unul foarte pitoresc, iar plajele arată superb pentru o destinație de la Marea Baltică.

Orașul Sopot este, practic, lipit de Gdansk și nu foarte departe de Gdynia, care este la nici 10 km distanță. Gdansk este unul dintre orașele cele mai recomandate pentru cei care vor să vadă arhitectură veche. Un oraș superb, în care vă puteți plimba cât nu vreți să stați pe plaja de la Sopot.

În Sopot puteți găsi și clădirea deformată, Krzywy Domek, parcuri acvatice interioare, resorturi care nu arată deloc mai prejos decât cele de la Marea Mediterana și multe alte destinații pe care le puteți descoperi și AICI.

Chiar și în luna iulie, media temperaturilor se învârte în jurul a 22 de grade Celsius, așa că vă puteți răcori cu siguranță în această destinație de la Marea Baltică.

Sursa foto: Shutterstock


Palanga, Lituania

Rămânem la Marea Nordului, unde găsim Palanga, o regiune cu plaje aurii, ape albastre, un peisaj care aduce mai degrabă de coastele mediteraneene ale Spaniei, doar că vorbim de o destinație din Lituania.

Dar în loc să stați la aproape 40 de grade pe o plajă din Spania, poate preferați o destinație în care media este în jurul a 22-23 de grade.

Pe lângă cei 18 km de plaje, turiștii găsesc aici și Parcul Național Curonian Spit, încadrat în liste obiectivelor protejate de UNESCO, dar și Muzeul de Chihlimbar, dar și resorturi cu centre de balneoterapie.

Găsiți mai multe detalii despre Palanga și ce are de oferit AICI.

Sursa foto: Shutterstock


Sylt, Germania

Revenim pe coastele Mării Nordului, mai exact la Sylt, o insulă aflată la granița dintre Germania și Danemarca. Cel mai mare oraș german apropiat de Sylt ar fi Hamburg, dar se află la o distanță considerabilă, circa 235 km. Partea bună este că există un pod între insulă și continent.

În luna august, media superioară a temperaturilor este undeva la 20 de grade. Plajele arată și ele superb, iar pe insulă, turiștii pot găsi peste 200 de restaurante din care să mănânce, inclusiv restaurante cu stele Michelin.

Puteți găsi mai multe despre această destinație turistică mai puțin cunoscută a Europei AICI.

Sursa foto: Shutterstock


Machico, Portugalia

Pentru cei care preferă, totuși, țările sudice, care vor să meargă într-o țară caldă, dar fără temperaturile insuportabile, avem două recomandări.

Prima este Machico, din Madeira, Portugalia. Atlanticul are o altă influență asupra condițiilor atmosferice, iar în luna august, media superioară a temperaturilor urcă doar pe la 26 de grade, în timp ce media inferioară a temperaturilor în aceeași lună coboară în anii mai răcoroși la circa 21 de grade Celsius.

Cum nu se poate mai bine. Vă bucurați de peisajele specifice Europei sudice, dar nici nu sunteți la fel de chinuiți precum în bazinul mediteranean.

Prins între munte și mare, Machico oferă plaje care pot concura cu cele mai frumoase plaje din Grecia, dar fără căldurile înăbușitoare din mijlocul Mediteranei.

Găsiți mai multe informații despre Machico și ce puteți găsi în destinația din Madeira AICI.

Sursa foto: Shutterstock


La Gomera, Insulele Canare

Tot în Atlantic și nu foarte departe de Madeira, în Insulele Canare, puteți merge insula La Gomera. Ca și în cazul Machico, Atlanticul ține sub control maximele ce pot fi atinse în termometre.

Media superioară a temperaturilor este de 28 de grade în luna august, cu o medie inferioară de 21 de grade. Poate că 28 de grade pare mult, dar este mai bine dacă nu poți rezista la 40 de grade pe o plajă din Grecia sau Turcia.

Insulele Canare nu prea mai au nevoie de o prezentare, dar insula La Gomera oferă plaje absolut superbe, muzee și tururi dedicate turiștilor, zone speciale pentru scufundări, dar și excursii pe mare, pentru a observa delfinii și balenele.

Găsiți mai multe informații despre ce puteți face pe această insulă superbă din Atlantic AICI.

Sursa foto: Shutterstock




Citeste si