3 Iulie 2024

Un român a fost arestat în Grecia: e acuzat că a provocat un incendiu



Autoritățile elene au arestat un român de 38 de ani, acuzat că a provocat un incendiu în Rafina, estul regiunii Attica. Acesta neagă acuzațiile și precizează că dorea de fapt să stingă incendiul, conform publicației ekathimerini.com.

Românul nu este la prima interacțiune cu autoritățile elene, ci a mai fost arestat în aceeași zonă de două ori luna trecută fiindu-i aduse aceleași acuzații, de provocare a unor incendii. El a scăpat dățile trecute doar cu amendă.

De această dată însă, autoritățile au decis arestarea lui preventivă.

Incendii majore dezlănțuite în Grecia

Sute de pompieri se luptă cu câteva incendii majore de pădure şi vegetaţie din Grecia, inclusiv pe insulele Kos, Chios şi Creta, transmite DPA.

Conform pompierilor, în jur de 50 de incendii au izbucnit pe teritoriul Greciei în ultimele 24 de ore, dar aproape toate au fost stinse sau aduse rapid sub control.

Pe insula Chios, şase pompieri au fost uşor răniţi în timpul intervenţiei. Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost arestat sub acuzaţia că ar fi pornit un incendiu. Deocamdată nu se ştie dacă ar fi făcut-o intenţionat sau din neglijenţă.

Câteva sate şi hoteluri de pe insula Kos au fost evacuate în cursul nopţii, oamenii fiind transportaţi pe terenuri de sport şi în alte locaţii sigure.



Citeste si