Începând din luna octombrie 2024, cei care vizitează orașul Barcelona vor avea de plătit o taxă turistică mai mare cu 20%.

Astfel, conform schengen.news, această taxă va fi în valoare de 4 euro, de la 3,25 euro, cât era anterior.

Această mișcare vine ca urmare a dorinței municipalității de a atrage încă 20 de milioane de euro suplimentare la buget, conform aceleiași surse.

De asemenea, conform publicațiilor locale, taxa regională (diferită de cea de oraș) va varia în funcție de tipul de cazare la care vor sta turiștii: dacă este hotel de 4 stele, taxa va fi de 1,70 euro, pentru cazări închiriate de tip Airbnb va fi de 2,25 euro, iar dacă este vorba despre hoteluri de 5 stele, taxa va fi de 3,50 euro.

Prin urmare, vizitatorii din Barcelona trebuie să plătească atât taxa turistică regională, cât și taxa de oraș.

Totodată, trebuie menționat faptul că pasagerii de pe navele de croazieră care petrec mai puțin de 12 ore în oraș vor plăti 3 euro regiunii, în timp ce cei care petrec mai mult de 12 ore vor plăti 2 euro.

Mărirea taxelor vrea să combată turismul excesiv

Spania nu este singura țară care apelează la o astfel de măsură, care în cazul de față vizează orașul super-turistic Barcelona.

Astfel, orașul Portimao, din Portugalia, a decis de asemenea să impună o taxă turistică în oraș din luna martie a acestui an, care este gândită însă să varieze de la vârful de sezon (2 euro pe noapte între aprilie și octombrie) la extra-sezon (1 euro pe noapte între noiembrie și martie).

Un alt oraș faimos care a impus o astfel de taxă este Veneția, unde există o taxă de 5 euro pentru intrarea în oraș în weekend-uri, dar și în zilele cu flux mare de vizitatori.

Sursa foto: Shutterstock / Pajor Pawel

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri